Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Leif, Alison och Holly!

GP:s Jan Andersson hyllar Leif (inte filmen), uppskattar Alison Krauss nostalgiplatta och förstår nu hur Lana Del Rey skulle låta i cowboyboots.

Ny bekantskap I: Leif Vollebekk

Hade aldrig hört talas om Leif Vollebekk förrän den här plattan damp ned i min inbox i veckan. Så går det när man inte har koll på Montreals singer/songwriterscen. Note to self – ha alltid koll på Montreals singer/songwriterscen! Då hade jag kanske inte blivit så överraskad av Vollebekks andra album Twin solitude som nu, efter bara två genomlyssningar, känns som den där mytiska uppföljaren till Ryan Adams debutplatta. Så vackert, starkt och begåvat att man först bara blir sittande i stolen, knockad, för att sedan få ett akut behov av att resa sig upp och skrika till omvärlden att vad ni än gör, missa inte Leif Vollebekks album som släpps i dag! Dessutom gästar han Pustervik ihop med Gregory Alan Isakov 7 mars.


Nytt album: Alison Krauss

Läste någonstans att Alison Krauss har vunnit 27 Grammypriser. 27?! Trots det har ”bluegrassdrottningen” siktet inställt på fler statyetter. Nya albumet Windy city som kommer nästa vecka är inte så mycket en blinkning till Chicago som en hyllning till 50- och 60-talets amerikanska sångbok. Den här gången tolkar Krauss nämligen stillsamma klassiker som You don’t know me, Losing you och fina Gentle on my mind, tolkad av alla från Aretha Franklin till Elvis Presley och Frank Sinatra. Och hon gör det såklart briljant.


Ny bekantskap II: Holly Macve

Holly Macve är bara 21 år men låter minst dubbelt så gammal. Det blir kanske så när man turnerar med John Grant och hyllas av Villagers. För egen del noterar jag bara att ungefär så här, eller exakt såhär, skulle Lana Del Rey låta om hon drog på sig cowboyboots och började lyssna på Nancy Sinatra.