Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Lasse Kronér nobbas av SVT

I år får tv-tittarna klara sig utan uppesittarkvällen, "Julstök med Lasse Kronér". Anledningen? SVT vill visa "På spåret".

Kvällen före julafton är en av årets största tv-kvällar, och två år i rad har SVT visat det omtyckta programmet med Lasse Kronér på just denna kväll. Men i år blir det annorlunda. Istället ska SVT visa julspecialen av "På spåret". 

Vill fortsätta

- Det är tråkigt när vi skapat lite av en tradition. Då vill man naturligtvis fortsätta, säger Lasse Kronér till Expressen.

Veckodagen avgörande

SVT:s programbeställare, Peter Nyrén, säger till tidningen att ändringen bland annat har att göra med att kvällen detta år infaller på en fredag.

- Om du tittar i tablån så ser du svaret på varför vi inte sänder Lasse Kronérs uuppesittarkväll. Efter fredagskvällarna på Sveriges Television vid den här tiden på året är "På spåret" så passade vi på att göra en julspecial av programmet. Vi tycker att det är ett jätteroligt och kul erbjudande för publiken, säger han.

I kvällens julavsnitt av "På spåret" tävlar programledaren Ylva Hällen och komikern Jesper Rönndahl mot journalisterna och författarna Cecilia Hagen och Göran Everdahl