Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/7

Lasse Kronér: "Detta jävla Viasat"

SVT-profilen Lasse Kronér sågar Viasats OS-sändningar. Han menar att de är alldeles för röriga och att tv-sändningen av nationell idrott istället ska skötas av public service, eller möjligen TV4.

Det var på Twitter som Lasse Kronér först lät sitt missnöje höras. Tv-profilen är inte nöjd med Viasat och deras OS-sändning, och menar att nationell idrott borde ligga hos public service, eller möjligtvis TV4.

- Jag tillhör dem som tyckte att Viasat gjorde ett bra vinter OS. Men enligt mig bör nationell idrott alltid rapporteras från public service eller TV4 eftersom det är allas egendom. Det blir konstigt när det viktiga istället handlar om vilket paket man ska köpa hos Viasat, och att det hela tiden handlar om pengar, pengar, pengar, säger Kronér.

Sändningar av nationell idrott borde subventioneras

Kronér anser att tv-sändningar av nationella sportevenemang som hockey-VM, fotbolls-EM, OS och liknande bör finansieras av skattepengar eftersom det är så många människor som berörs av, och vill ta del av evenemangen.

- Idrott är så pass stort inom föreningslivet, och gör så mycket för integration i samhället, att det är konstigt att inte alla ska kunna ta del av det, säger Kronér.

På Twitter efterfrågade du tips på en bättre fungerande översikt över OS, fick du några svar?

- Jag fick massor med tips! Omkring 20 olika som jag ska titta på sen när jag kommer hem. Jag är väldigt tacksam mot mina följare.

Viasat håller inte med Kronér om att det skulle vara för rörigt. Fredrik Johansson, presschef för Viasat Sport och Viasat OS menar att man via huvudkanalen TV3 får ett bra urval av det bästa från OS. Genom deras andra kanaler kan man sedan välja var man vill titta för att få den sport man helst vill se. 

- Vi jobbar stenhårt för att våra tittare ska vara nöjda. Vill man ha mer än vad som går att se på till exempel TV3 kan man ju även titta via Viasats sportpaket eller på Viaplay där utbudet blir ännu större, säger Fredrik Johansson.

Hittar tittarna mellan de olika kanalerna?

- När vi sände vinter-OS i Sotji så tittade till exempel tre miljoner människor i samband med herrarnas längdstafett. De siffrorna tycker jag talar för sig själva. Tittarna ser våra sändningar, och jag hoppas att Lasse Kronér ska hitta rätt också, säger Johansson.

När GP pratade med Lasse Kronér var han på väg till Nya Ullevi för att se supermatchen mellan Arsenal och Manchester City, och han ser mycket fram emot den, även om han inte tror att den kommer att bli jättespännande.

- Det blir väl som med alla sådana matcher, inga tacklingar, ingen som rör varandra. Mest ett spel för galleriet. Men vi har ju inte så många sådana matcher i Göteborg längre, så det ska bli kul förstås.