Lars von Trier-film för våldsam för Frankrike

Sju år efter premiären kommer filmen Antichrist inte längre få visas på franska biografer, på tv eller video. Anledningen är den sexuella och våldsamma innehållet.

ANNONS
|

Franska myndigheter har valt att förbjuda Lars von Triers film Antichrist som hade premiär redan 2009. Det skriver brittiska The Guardian. Motiveringen till beslutet är filmens sexuella och våldsamma innehåll.

Beslutet kom i veckan efter att den katolska och konservativa organisationen Promouvoir tryckt på och lobbat för att filmen skulle klassas om så att ingen under 18 år skulle kunna ha möjlighet att se filmen.

Filmen hade sedan tidigare en åldersgräns på 16 år. Nu har filmen blivit av med sitt tillstånd i väntan på att den eventuellt klassas om med en ny åldersgräns. i väntan på det kommer filmen inte visas på tv, video eller biografer i Frankrike.

ANNONS

Filmen som handlar om ett par, spelat av Charlotte Gainsbourg och Willem Dafoe, som sörjer sin bortgånge son. Ute i en stuga i skogen utspelas en rad grova och starka scener. Filmen möttes av mycket kritik och ansågs vara kontroversiell när den kom för sju år sedan på grund av sitt grova innehåll.

Den konservativa organisationen Promouvoir har sedan tidigare lyckats med att höja åldersgränsen på den filmen Blue is the warmest colour som skildrar en lesbisk romans. Promouvoir har också lobbat för klassa om filmerna Fifty shades of Grey samt Nymphomaniac (också Lars von Trier).

ANNONS