Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Landvetter redo för Iron Maiden

På fredag landar Iron Maiden med sitt eget plan på Landvetter. Pilot är hårdrockbandets sångare, Bruce Dickinson.

På Landvetters flygplats är man förberedda på ankomsten. Men enligt presschef Ulf Wallin har man inte vidtagit några särskilda åtgärder för rockstjärnornas skull.

– Nej, de färdas med VIP-service, och sedan försvinner de antagligen i någon limousin, så de kommer inte att röra sig bland vanligt folk, säger han.

Exakt när Iron Maiden väntas landa vet han inte, men det blir förmodligen någon gång under eftermiddagen på fredag. Sångaren Bruce Dickinson, som nyligen uppgraderat sin pilotutbildning, styr själv planet som fått namnet Ed Force One, efter bandets maskot Eddie som varit med på alla albumomslag sedan debuten 1980. Bruce Dickinson har de senaste åren kämpat mot tungcancer, men nu verkar han ha repat sig och tros kunna leverera som förväntat. 

Enligt Ulf Wallin är personalen på Landvetters flygplats vana vid att stora stjärnor rör sig på flygplatsen.

LÄS MER: Iron Maiden-biljetter reas ut

– Det kommer och går en hel del kända namn här med jämna mellanrum, och i det här fallet blir det nog inte särskilt märkvärdigt. Vi har hög säkerhet hela tiden, så jag tror inte det blir något särskilt pådrag, säger han.

Fredagens konsert blir Iron Maidens fjärde på Ullevi. Senaste gången var 2011. Då efterfestade bandet på Göteborgskrogen The Dubliner, och inför matchen laddade man upp med en fotbollsmatch mot krogpersonal från puben Paddingtons på Överåsvallen i Lunden.

– Jag vet inte om vi hinner spela fotboll den här gången, men vi kommer att ses. Jag vill däremot inte berätta när eller hur, säger pubägaren Leroy Dearden, som är mångårig vän med basisten Steve Harris.

LÄS MER: Iron Maidens galna aktiviteter i Göteborg

Enligt Leroy Dearden är Steve Harris dessutom en fotbollsspelare av rang.

– Ja då, han var på väg att bli värvad till West Ham en gång i tiden, säger han.

Spelningen på fredag ingår i turnén med namnet The Book of Souls World Tour, efter förra årets album The Book of Souls. Skivan är den sextonde i ordningen, och än så länge verkar Iron Maiden inte vara sugna på att sluta.

– Jag hoppas att det inte blir vår sista platta. Och jag tror inte att de andra i bandet vill det heller, sade Bruce Dickinson till musiksajten Loudwire i höstas.

RÖSTA: Vilken är din favoritlåt med Iron Maiden?