Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svartedalsskolan sjunger Lalehs låt Goliat på sin festival

Lalehs hälsning till skolan i Biskopsgården

I tre års tid har Goliat varit avslutningslåten på Svartedalsskolans festival, FestiDalen. I år överraskade Laleh med en hälsning.

2014 drog Svartedalsskolan i Biskopsgården igång en festival för att lära eleverna att ta makten på ett positivt sätt. Tanken var att få eleverna att aktivera sig, organisera sig och ta för sig. Som avslutningslåt valdes Lalehs Goliat, som eleverna varje år framför, efter månaders repetition.

Men i år fick skolan sig en överraskning. Efter att Laleh fick reda på festivalen skickade hon en inspeld hälsning till eleverna. 

"Hej alla underbara ifrån Svartedalssskolan. Jag har fått höra hur ni sjunger Goliat och att ni håller hoppet uppe. Jag är jättetacksam och glad över er, det är skönt att ni har förstått att allting är möjligt och att ni har hela livet framför er. Njut av varje ögonblick, var modiga och all kärlek till er", säger hon i filmen. 

– Vi har försökt få tag på Laleh varje år sedan starten och i år gick det äntligen, säger Kim Hermansen som är ansvarig för FestiDalen på Svartedalsskolan.

Varför gjorde hon det nu?

– Hon tyckte väl att det var roligt. Det passar perfekt för vårt tema att man ska vara modig och ta makten. Och videon har blivit väldigt uppmärksammad och uppskattad av föräldrar och personal. 

Hur har barnen reagerat?

–  Jag har inte hunnit prata med så många elever men de är ställda, man räknar inte med att en så stor sjärna ska uppmärksamma en liten skolas festival, men det gjorde hon. 

Vad är det för festival ni arrangerar?

– Det handlar om att barnen ska lära sig stolthet och självrespekt, och hela skolan är med och arrangerar. Och det vi har märkt är att eleverna blivit stolta, helt plötsligt börjar argumenterar de med oss vuxna och ställer krav, ssäger Kim Hermansen.

Tror du att Laleh kommer till festivalen?

– Det tvivlar jag på. Det är en väldigt liten festival som arrangeras på skoltid. Men vem vet, en dag kanske den blir tillräckligt stor för att hon ska komma. 

 

Se Lalehs hälsning här: