Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/17

Lady Gagas Trump-tackling under Super Bowl

Skickade subtil hälsning till Donald Trump.

Superstjärnan Lady Gaga har inte stuckit under stol med sin ilska och frustration över nytillträdde presidenten Donald Trumps politik. Därför förväntade sig många av hennes fans att stjärnan skulle göra ett kraftigt utspel när hon natten mot måndagen uppträdde i pausen till Super Bowl - finalen i amerikansk fotboll.

Och visst blev det en spektakulär show med en Lady Gaga som brände av några hits samtidigt som hon bland annat flög genom luften, hamrade på sitt piano och kastade sig av scenen för att fånga en fotboll. Efteråt grymtades det dock en del om att hon faktiskt inte hade dissat Donald Trump.

Sjöng Woody Guthrie

Fast visst fanns det ändå en politisk udd, vilket bland andra brittiska The Independent påpekar. Redan som andra låt tolkade Lady Gaga folksångaren Woody Guthries klassiska This land is your land. Det är en sång som handlar om att USA tillhör alla och som skrevs som ett upprört till svar till Irving Berlins patriotiska God bless America. 

Independent konstaterar också att Woody Guthrie under 50-talet anklagade Fred Trump. Donalds pappa, för rasism. Guthrie menade att Trump, en stor fastighetsägare i Brooklyn, diskriminerade svarta hyresgäster.

Gaga: Jag vet inte om jag ena Amerika

Inför Gagas Super Bowl-show har det förekommit obekräftade uppgifter om att ledningen för fotbollsligan, NFL, uppmanat Lady Gaga att inte vara politisk under sitt framträdande. Något som NFL dock har förnekat och istället försäkrat att man gett henne full, konstnärlig frihet.

Inför showen sade Lady  Gaga:

- Jag tror passionerat på inkludering. I jag tror på jämlikhet och att det här landet har en själ full av kärlek, empati och omtänksamhet. Mitt föreställning kommer att hylla detta, men jag vet inte om jag kommer att lyckas ena Amerika, det får ni fråga Amerika efter showen."

Super Bowl är årets största tv-händelse i USA och ett enormt skyltfönster. Det anses också vara en stor ära att få uppträda i pausen. Bland de stjärnor som tidigare brassat på under intensiva tolv minuterna finns Beyoncé, Prince, U2 och Bruce Springsteen.