Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

La Fleur bjuder på undergroundkänsla

På fredagen sparkade första delen av Summerburst igång. Svenska La Fleur sticker ut i spelschemat. Hon är festivalens enda kvinnliga artist och alternativa dj.

Housefestivalen Summerburst tar först över Göteborg och drar nästa helg vidare till Stockholm. Sanna La Fleur Engdahl spelar på båda upplagorna och blev förvånad när hon blev tillfrågad.

-Först tänkte jag "borde jag spela här?" för det är inte riktigt mitt forum, säger hon och förklarar: -I mina ögon har de som spelar på Summerburst ett mycket mer kommersiellt sound än mitt. Jag tänker mig att det lockar människor som lyssnar på mer kommersiell dansmusik, en mycket bredare publik.

"Kan missionera"

Men det var också det nya forumet som lockade henne att tacka ja till spelningen. Plötsligt hade hon chansen att sprida sin musik i mycket större kretsar.

-Jag kan missionera, inspirera och indoktrinera min musik för massor av nya människor. Sedan är det så klart också roligt att spela på ett stort ljudsystem.

Hon vill bidra med en undergroundkänsla till festivalen och introducera publiken för en typ av musik, någonting som de kanske inte ens vet om att de gillar.

-Det är inte så att det är finare och bättre, men vissa saker är lite mer svåråtkomliga och man måste ge det lite mer tid. Är man inte jätteintresserad av musik själv så kan man behöva få det presenterat för sig.

Enda kvinnan

La Fleur är också den enda kvinnliga artisten under Summerbursts två helger långa housefest. Festivalens arrangör, Stureplansgruppen Live, har låtit besökarna lista sina mest önskade dj:ar och bokat artister utifrån det. De har helt enkelt valt de akter som säljer flest biljetter.

-Jag har inte så bra koll på den genren, kommersiell house, därför vet jag inte hur många tjejer som skulle kunna spela i stället för någon av killarna, säger hon och tillägger: -Att de valde mig, dels att jag är tjej och står för någonting mer underground, är bättre än ingenting.