Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Lättsamma skratt i "Studentfesten"

En svensk high school-komedi med fart. Så beskrivs bioaktuella "Studentfesten", filmen om ett kompisgäng som gör allt för att återuppleva sitt livs bästa dag - studenten. -Det är en skrattfest, säger huvudrollsinnehavaren Anna Åström.

Med förklaringen "De vill att vi ska komma, de ser bra ut mot grannarna" dundrar Rasmus, Frans och Ian iväg för att våldgästa Lidingös studentmottagningar. De är alla en bit över 20 år men vill ändå gå på årets bästa fest, studenten. För att maximera festkänslan har Frans förberett en rullande herrklubb - en klarröd folkabuss med lädersoffor, ölkran och en uppstoppad iller. Men Rasmus kan inte sluta tänka på Klara som nyss dumpat honom.

-Han är en väldigt anspråkslös kille som har kärat ner sig totalt, säger Anastasios Soulis om sin karaktär Rasmus.

Edvin Endres debut

På färden stöter gänget på några korkade poliser, brats och en påtänd häst. Men givetvis också Klara och hennes nygamle kille, den snobbige Zacke.

-Hon står i valet mellan två killar. Zacke som är perfekt och Rasmus som är mindre perfekt, men som hon har mycket roligare med, säger Anna Åström som spelar Klara.

Bakom ratten sitter den 16-åriga lillebrorsan Mister som med ostadig hand skumpar runt sällskapet mellan festerna. Rollen som Mister är 18-årige Edvin Endres filmdebut. Han är son till skådespelarna Lena Endre och Thomas Hanzon, men yrkesvalet var inte en självklarhet.

-Jag hade aldrig riktigt reflekterat över det förrän jag sökte till Södra Latins dramalinje på gymnasiet. Då väcktes något, säger Edvin Endre.

"Lätt och enkel film"

"Studentfesten" utspelar sig på 90-talet och beskrivs av filmmakarna Simon Sandquist och Gabriel Niklasson som en opretentiös high school-komedi. Någon som huvudrollsinnehavarna håller med om.

-Ungdomsfilmer blir ofta jobbiga och tunga. Den här är lätt och enkel, Anna Åström. -Det är alltid läxor som ska läras, vi vill inte lära folk någonting med den här filmen. Gå och se den och ha kul, fyller Anastasios Soulis i.

I övriga roller syns bland andra Filip Berg, Henrik Lundström, Johannes Brost och Kjell Bergqvist.