Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Hasse Brontén.

Lättroad komiker i Göteborg i kväll

I kväll uppträder Hasse Brontén på Trädgår’n i Göteborg tillsammans med bland andra Özz Nûjen, Johan Glans, Robin Paulsson och Nour El Refai.

För sjunde året samlar Sunny Standup några av Sveriges komiker och besöker landets största semesterorter. Hasse Brontén har varit med sedan starten.

Hur ser kombinationen sommar och stand-up ut?

– Det är lättare att uppträda på sommaren eftersom att det blir mer naturligt och ledigt. Folk har inga dagislämningar och är allmänt mer avslappnade och skrattar mer. Men sedan är det nog också så att det blir mindre djupa ämnen och mörk humor på Sunny Standup.

Läs också: Sunny standup | Trädgår'n (recension 2014)

Vem är den roligaste komikern på årets turné?

– Jag måste svara Johan Glans, han har en fantastisk förmåga att konstant vara rolig. Det är många som kan få in bra punchlines men att alltid vara rolig som Johan är kräver en riktigt duktig komiker.

Nu har ni rest runt i skånska städer och i kväll uppträder ni på Trädgår’n i Göteborg. Vad har du för koppling till staden?

– Inte mycket men jag sprang Göteborgsvarvet i år, jag sprang i Stadsmissionsgruppen tillsammans med Glenn Hysén och slog honom med en timme.

Nytt för Sunny Standup i år är att Nour el Refai och Emma Knyckare är med, vad tycker du om dem?

– Båda två är jätteroliga med sin egen sköna humor och det är väldigt roligt att det blir en bättre blandning på killar och tjejer, det behövs verkligen. Det är för lite kvinnor inom standup men sedan tycker jag egentligen inte att kön ska ha någon betydelse. Humor är humor och det spelar ingen roll om det är en man eller kvinna som gör det, är det kul så är det kul.

Vad skrattar du åt?

– Jag är väldigt lättroad, David Batra brukar säga att han inte vill testa sina skämt på mig eftersom att jag skrattar åt allt. Men jag gillar både mörk och glad humor, det är olika, olika dagar. Humor är så väldigt individuellt, det du skrattar åt skrattar inte jag åt och därför är det bra att ha så många olika komiker som möjligt på en sådan här turné.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.