Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tretusen trotsade kylan och sjöng med Lotta på Liseberg.

Kylslagen allsång lockade

Så blev det måndag igen. Och Lotta på Liseberg igen. Så klart.
Sedan starten för fyra år sedan har Lotta Engbergs allsångskvällar blivit till en tradition på Liseberg. Och det är verkligen hennes kvällar.

Oavsett väder, oavsett gästartister, möter folk upp för att sjunga med i sångerna, delta i gemenskapen och skratta när Lotta drar fräckisar eller munhuggs med kapellmästaren Curt-Eric Holmquist.

Eller som i går, driver lätt med snart 50-årige Niklas Strömstedt som till kvällens färgtema Under regnbågen valt bort spännande allsånger som Blue monday och Paint it black för italienska smörschlagern Blå, blå är kärleken (L'amour est bleau).

Strömstedts italienska inslag och hans Melodifestivalflopp För många ord om kärlek värmde kanske för stunden men allsångens andra gästartist Louise Hofftsten gjorde ett betydligt starkare intryck. Så speciell från nya plattan var den här iskalla, stormpiskade, hopplösa kvällens absoluta höjdpunkt. Herregud vilken röst hon har! Det slås jag av varje gång jag hör henne, blåare bluesröst får man leta efter.

Även om Lotta Engberg också var imponerad, och "vansinnigt glad" över att Louise Hoffsten ställde upp i kylan, var det de tretusen i publiken som gjorde starkast intryck på allsångschefen.

- Herregud vilken tapper, helljuvlig skara ni är!

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.