Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Kvinnliga favoriterna slogs ut

För favoriterna Amanda Fondell och Janet Leon tog schlagerfesten slut redan i Skellefteå. I den tredje deltävlingen var det "pojkbanden" som drog till sig rösterna och knep finalplatserna.

Att Amanda Fondell inte tog sig vidare var snudd på en lika stor skräll som att poprockbandet State of Drama gick till final. Få trodde att den 18-åriga före detta "Idol"-vinnaren med sin förtvivlade sång om olycklig kärlek och dramatiska spegelnummer skulle få lämna tävlingen redan nu.

"Det känns bra"

Hon anlände till efterfesten vid midnatt när Ravaillacz och State of Drama redan hunnit skåla i champagnen. Men trots floppen lyckades hon hålla god min.

-Det känns bra. Jag är jätteglad faktiskt. Nu ska jag bara ha kul, var det första Amanda Fondell sade till TT Spektra.

TT Spektra: Men är du inte besviken över att det tog slut här?

-Jag är väl besviken för jag hade ju trott på mig själv och det är klart att jag satsade på att gå vidare. Det har byggt upp förväntningarna att tänka "de tror på mig". Men det är okej, herregud, det är bara en tävling.

Inga förväntningar

Efteråt uttryckte en av kvällens vinnare, Claes Malmberg, sin medkänsla för deltävlingens yngsta deltagare.

-Jag kände ett sting i hjärtat. Jag känner ju inte henne men jag såg ändå att hon förväntat sig något mer och jag tror att hon kände sig lite ledsen. I ett större perspektiv hade det varit bättre om vi hade åkt och hon hade varit kvar, det kan jag tycka.

Även Janet Leon anlände sent till festen. Precis som Amanda Fondell var 22-åriga Leon en av favoriterna med sin Beyoncé-liknande dans och starka röst.

-Det hade varit kul att gå vidare men det är som det är. Jag hade faktiskt inga förväntningar. Man vet aldrig med Sverige. Det är svårt att säga vad det beror på att jag inte gick vidare.