Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Melissa McCarthy, Kate McKinnon, Kristen Wiig och Leslie Jones är de nya spökjägarna i "Ghostbusters".

Kvinnlig Ghostbusters får bra kritik

Kontroversiella uppföljaren har fått inledningsvis starka recensioner i amerikansk media.

På fredag är det amerikansk premiär för den nya Ghostbusters-filmen med helt kvinnliga spökjägare, spelade av Melissa McCarthy, Kristen Wiig, Kate McKinnon och Leslie Jones. Filmen har på förhand givit upphov till stora mängder negativ respons. Bland annat har den första trailern nära på en miljon ogillningar på Youtube och kampanjer drivs på nätet som uppmanar biobesökare att bojkotta filmen. Anledningarna till detta skiftar mellan att vissa inte tycker filmen ser bra ut och andra som inte gillar att de gjort om huvudkaraktärerna till kvinnor.

Men nu har de första recensionerna från amerikansk media börjat dyka upp och är betydligt mer positiva i tonen. Än så länge har sidan Rottentomatoes räknat till 54 positiva och 18 negativa recensioner vilket ger ett positivt snitt på 75 procent.

"Den fria och roliga solidariteten mellan de fyra huvudrollerna är vad som tar hem det i slutändan, även om Feig visar mer återhållsamhet här än han gjorde i Bridesmaids, The Heat eller Spy," skriver Jake Coyle för Associated Press. 

Ghostbusters har premiär i Sverige den 27 juli.