Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Kvinna slogs blodig på WoW-fest - fick kolsyreflaska i huvudet

En bartender på en Way out West-fest i Gårda där Zara Larsson spelade ramlade med en kolsyreflaska och träffade en kvinna i ansiktet. – Hon började blöda kraftigt från huvudet efter händelsen, säger Jens Odén, pressansvarig på nattklubben. Den skadade kvinnan fick föras till sjukhus med ambulans efter olyckan.

Strax efter klockan 16 inträffade en olycka på en Way out West-fest, som hålls i nattklubben Port du Soleils lokaler i Gårda. Festen är inte en av festivalen Way out Wests officiella fester men har arrangerats samma helg som festivalen fem år i rad och marknadsförs som "den mest omtalade dagsfesten under Way out West".

På klubben uppträdde den svenska världsstjärnan Zara Larsson och därför hade det samlats mycket folk.

Enligt ett vittne ska en bartender ha sprutat ut kolsyra på dansgolvet men tappade därefter balans och kontroll över tuben som flög ut i publikhavet. En kvinna lämnade dansgolvet blodig och fick föras med ambulans till sjukhus.

– För ungefär för 30-45 minuter sedan var jag och några vänner inne på dansgolvet. Det är ganska mycket folk här. En bartender ställde sig med en kolsyretub som han skulle spruta över publiken. Den sticker ut i publiken och träffar en kvinna i ansiktet, hon började blöda kraftigt, det är en otäck händelse, säger vittnet på plats och fortsätter: 

– Polisen är på plats men festen pågår fortfarande. Det är inte fullsmockat men det är mycket folk på plats.

Ett annat vittne såg kvinnan få hjälp på plats.

- Jag såg ett gäng samlas runt en kvinna som satt i trappan med bandage runt huvudet.

Blödde kraftigt från huvudet

Enligt Jens Odén, som är pressansvarig på nattklubben, ska en person ha ramlat in i bartendern som då ska ha tappat tuben som sedan föll på kvinnans huvud. 

– Jag vet inte exakt hur det har gått till, men den skadade kvinnan var i närheten och hon började blöda kraftigt från huvudet efter händelsen säger han. 

Kommer ni att avbryta festen?

– Nej, det kommer vi inte, då det inte kommer att göra någon skillnad för kvinnans skada. I det här läget har vi valt att fortsätta, då hon togs väl omhand av vår personal och ambulans. Hennes vänner var självklart oroliga, men det såg ut att gå bra, säger Jens Odén. 

Vid 18-tiden meddelar Lena Mattsson på Sahlgrenskas pressjour, att kvinnan fick lindriga skador till följd av incidenten.

– Det är en kvinna i 30-årsåldern som kom undan med lindriga skador, säger hon.