"Kung Fury"-regissören gör film med Channing Tatum

David Sandberg från Umeå ville samla ihop pengar till sin 80-talsinspirerade kortfilm "Kung Fury". Filmen blev en internetsuccé, vann priser och öppnade upp dörrarna för filmskaparen världen över. Nu ska han göra en film med skådespelaren Channing Tatum.

ANNONS
|

Med kortfilmen "Kung Fury" blev David Sandberg från Umeå en världssensation. Via crowdfundinghemsidan Kickstarter samlade han in miljontals kronor, filmenvisades på Cannes, vann en Guldbagge och öppnade upp dörrarna till Hollywood.

Utöver en långfilmsversion av "Kung Fury" arbetar just nu David Sandberg tillsammans med Channing Tatum på en långfilm med titeln "Zombie Brother", skriver Variety.

Kinesiskt jätteföretag

Bakom filmen står Tencent Pictures, ett dotterbolag till enorma Kinesiska internetföretaget Tencent. "Magic Mike"-stjärnan Channing Tatum går in som en av producenterna, men ännu är det oklart om han även kommer skådespela i filmen.

LÄS MER:Se Kung Fury i sin helhet

"Zombie Brother" är sedan tidigare en välkänd serietidning i Kina, och handlar om en ung man som försöker fly en stad vars invånare sakta men säkert förvandlas till zombier. Serien har sedan tidigare blivit en animerad tv-serie och teaterpjäser, men tanken är nu att den även ska nå ut till resten av världen.

ANNONS

Musikvideo med Hasselhoff

Till "Kung Fury" släpptes även en bombastisk musikvideo med självaste David Hasselhoff. Att kombinera den retrofuturistiska designen från "Kung Fury" med en av 80-talets största ikoner blev en enorm succé: I dagsläget har den setts mer än 27 miljoner gånger.

ANNONS