Kulturkrockar blir till kärleksbekymmer

ANNONS
|
-Man hoppar mellan att vara ledsen och att ha panik. Det här är ju det enda jag har tänkt på 16 timmar om dygnet de senaste åtta månaderna, säger Greg Poehler efter att ha filmat den sista scenen i säsong två av TV4:s komediserie "Welcome to Sweden".

Förra året lärde tittarna känna honom i rollen som den självupptagne och osäkre amerikanen Bruce. I jakten på att passa in i Sverige apade han efter "svenska" beteenden som suga på kräftor i augusti och att aldrig prata religion.

Resultatet? Enligt vissa en lyckad kulturkrock som fick amerikanska NBC att köpa in både den första och andra säsongen. Andra kritiker, då främst svenska, har liknat serien vid en katalog av klyschor.

-Amerikanerna har verkligen gillat det, trots att det är NBC:s första serie med undertext. Visserligen har en del gnällt över att de tvingas läsa, men de hade nog ändå inte gillat en serie som handlar om ett annat land än USA, säger han skämtsamt.
Bredare perspektiv

I den nya säsongen som har premiär 1 april har Bruce acklimatiserats i den mån det går, och satsar nu på kärleken till sin flickvän Emma (Josephine Bornebusch). Frieriet klarar de med nöd och näppe av det i första avsnittet, sedan ska de "bara" samsas om bröllopet. Man får se fler perspektiv än Bruces, vilket glädjer Josephine Bornebusch.

ANNONS
-Nu fick jag chansen att gräva djupare i vem Emma är och vad hon tycker om. När jag tänker efter är hon nästan som jag själv: smart, ödmjuk, snäll och snygg, haha.
-Nej, skämt å sido är hon väl den normala i gänget kan jag tycka, precis som jag, säger hon och skrattar.

Greg Poehler håller med:

-Det var nog det största misstaget vi gjorde förra gången - att inte utnyttja Josephines humor och vidga hennes roll, säger han.
Anja Pärson är med

Precis som i förra säsongen dyker en mängd kända ansikten upp titt som tätt, bland annat "Beverly Hills"-stjärnan Jason Priestley och Neve Campbell från "Scream"-filmerna. Även svenska kändisar som Paolo Roberto och Anja Pärson gör små inhopp.

-Anja kan verkligen skådespela, och om hon ska byta karriär någon gång är det hon ska satsa på, säger Greg Poehler.

Trots framgångarna med den förra säsongen och försäljningen till USA vågar han inte spekulera i hur de nya avsnitten kommer att tas emot.

-Jag hade ingen aning om vad jag gjorde under den förra säsongen, men till denna hoppas jag att jag har lärt mig något. Vi får se om tittarna också tycker det.

Premiär: 1 april i TV4.

Skapare: Greg Poehler.

Medverkande: Greg Poehler, Josephine Bornebusch, Lena Olin, Claes Månsson, Christopher Wagelin, Neve Campbell, Amy Poehler och Jason Priestley med flera.

ANNONS