Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Kulturkalasets höjdpunkter - dag för dag

Kulturkalaset är igång. Om du bara ska kolla en grej om dagen - läs detta först.

TISDAG
Nästa Nivå live med Sabina Ddumba, Linda Pira, Elliphant, Chapee. Götaplatsen 19.00.

I våras var artisterna och deras adepter Patrik Jean, Naod, Bahia och Khan-Ji i New York för att spela in musik till Nästa nivå-projektet som så småningom utmynnar i en webbtv-serie. Låtarna premiärspelas för publik på Götaplatsen, så vill man höra hösten hits redan nu är det dit man ska ta sig.
 

ONSDAG
Blacknuss med LaGaylia Frazier. Kungstorget 21.45

De svenska soul och funkpionjärerna spelade på ett knökafullt Nefertiti i våras. Nu återvänder de för en ny konsert där LaGaylia Frazier förstärker som gästartist. LaGaylia sjöng ju med Håkan Hellström på Ullevi under två kvällar i juni.

TORSDAG
Franska konsttivolit La Fête Foraine. Trädgårdsföreningen 14–19.30

Färgglad, fransk installation med spel för alla åldrar. Medverkade även förra året och kommer tillbaka under hela veckan. Den här gången även med en ”tokig, liten karusell.”

FREDAG
Popical med Miriam Bryant och Göteborgs symfoniker. Götaplatsen, 19.15

Tidigare har bland annat Laleh och Timbuktu kalasspelat med Symfonikerna. Nu är det Miriam Bryants tur. Förberedelserna har pågått under en längre tid med Popical-mentorn Martin Schaub som flyhänt arrangör. En unik konsert som man inte bör missa. Dirigent: Hans Ek.


Little Jinder. Kungstorget 20.00
Little Jinder ligger i vinnarhålet inför höstens Så mycket bättre. Det kan bli ett genombrott av Miriam Bryant-modell. Hon spelade på Way out West, Bananpiren, så sent som i fredags. ”Vi stänger väl ner hela Bananpiren tror jag.. vad kan man förvänta sig, laser och konfetti kanske?”, sade hon till GP inför den spelningen. Finns ingen anledning att förvänta sig mindre än så även nu.


LÖRDAG
Nejwa Karam (bilden). Götaplatsen, 21.30

Räkna med storpublik när libanesiska stjärnan Najwa Karam kliver in på scenen på det som är festivalveckans allra bästa programtid. Najwa Karam har varit Mellanösterns bästsäljande artist de senaste femton åren och anses ha förändrat det arabiska musiken i grunden. Efter konserten blir det officiell efterfest på Valand med liveband och DJ:s.

SÖNDAG
Vic Vem med unga poeter från Mer än ord. Stora teatern-området, 17.00

Hip hop-stjärnan Vic Vem, som senaste släppte albumet Medicinen, samarbetar med initiativet Mer än ord som driver Göteborgs första skola i fri poesi tillsammans med Rädda barnen i Tynnered. Några av de unga poeterna delar nu scen med Vic Vem. Satsningen är en del av Göteborgs jubileumssatsning Demokratisatsning med ungt inflytande.