Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Zara Larsson kritiserades först för sitt samarbete med kinesiska Huawei – nu kritiseras hon av Kina för att ha avslutat samarbetet. Bild: ADAM IHSE / TT
Zara Larsson kritiserades först för sitt samarbete med kinesiska Huawei – nu kritiseras hon av Kina för att ha avslutat samarbetet. Bild: ADAM IHSE / TT

Zara Larssons musik plockas ner från kinesiska Apple Music

Efter att Zara Larsson avslutat samarbetet med Huawei och riktat kritik mot den kinesiska staten har hennes musik tagits ner från den kinesiska versionen av Apple Music, enligt MusicBusinessWorldwide.

Under måndagen spreds uppgifter på kinesiska sociala medier om att Zara Larssons musikbibliotek försvunnit från den kinesiska versionen av streamingtjänsten Apple Music.

Nyheten bekräftades av kinesiska sajten Global Times, men under tisdagen har artikeln tagits bort från hemsidan.

Apple Music har inte kommenterat den plötsliga frånvaron av Zara Larssons musikbibliotek.

Beslutet kommer en vecka efter att Larsson gick ut offentligt med att hon avslutat samarbetet med kinesiska mobilföretaget Huawei, som är starkt förknippad med den kinesiska staten.

”Det är ingen snäll stat”

Superstjärnan berättade om det avslutade samarbetet när hon gästade TV4:s nyhetsmorgonen 4 augusti.

”Vi vet ju att kinesiska staten, det är ingen snäll stat. Jag vill ju inte stötta det de gör. Men det är svårt att inte göra det när jag gjort den här dealen. Jag har avslutat samarbetet.”

Samarbetet, som varade under 2019, gjorde Larsson till ansiktet utåt för den kinesiska mobiljätten. Men efter stor kritik ska artisten enligt egen utsago då valt att avsluta samarbetet.

”Om jag nu ser tillbaka på det så var det ur ett professionellt och även personligt perspektiv inte den smartaste dealen jag gjort i min karriär. Det är inget jag står för. Även om Huawei menar att de inte har någon kopplingar till det så är det svårt att bevisa eller motbevisa.”

Huawei bemötte därefter Zara Larssons uttalande via den kinesiska nyhetssajten Global Times.

”Huawei är ett internationellt privatägt företag som till fullo ägs av sina egna anställda och ingen tjänsteman eller annan organisation är tillåten som ägare.”

I sitt svar hävdar Huawei att samarbetet varit tidsbestämt och inte avslutats i förtid av Larsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.