Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Yasin är en av galans stora favoriter med fyra nomineringar och karriärmässigt har han haft ett produktivt år bakom sig. Bild: J Willz
Yasin är en av galans stora favoriter med fyra nomineringar och karriärmässigt har han haft ett produktivt år bakom sig. Bild: J Willz

Yasin vinner Grammis för Årets hiphop

Den häktade artisten Yasin vinner en Grammis i kategorin Årets hiphop, rapporterar bland andra Expressen.
– Han är inte här men han vill tacka fansen, alla som har lyssnat, och hans familj, säger producenten Amr Badr.

Yasin Mahamoud, mer känd som Yasin, vinner pris för årets hiphop på Grammisgalan. Han sitter just nu häktad misstänkt för stämpling till människorov och medverkar alltså inte själv på galan.

– Yasin är inte här, men han vill tacka fansen, sin familj, alla som har lyssnat och han vill tacka Grammis, säger producenten Amr Badr.

LÄS MER: Rapartisten skulle förnedras

Nomineringen av den kontroversiella artisten offentliggjordes den 13 april.

"Juryns uppdrag har ända sedan starten varit att bedöma bidragens musikaliska kvalitet och inget annat. Alltså inte personen/personerna eller deras gärningar utanför musiken", skrev Ifpi Sverige, som arrangerar Grammisgalan, då till TT.

Yasin är en av galans stora favoriter med fyra nomineringar och karriärmässigt har han haft ett produktivt år bakom sig. I maj 2020 släppte han debutalbumet “98.01.11” och fem månader senare kom ytterligare en fullängdare, “More to life”. Bland singelsläppen märks bland andra Miriam Bryant-samarbetet “Ge upp igen”.

Även Haval, som var nominerad i kategorin årets nykomling, är häktad misstänkt för inblandning i kidnappningen. Däremot blev det ingen statyett för honom, priset går i stället till stjärnskottet Mona Masrour.

LÄS MER: Yasin och Haval fortsatt häktade

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.