Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Will Smith släpper en memoarbok. Arkivbild: AP Photo/Thibault Camus, File.
Will Smith släpper en memoarbok. Arkivbild: AP Photo/Thibault Camus, File.

Will Smith berättar om en mörk del av sin uppväxt

Den 9 november släpper skådespelaren Will Smith sina memoarer ”Will” på förlaget Penguin Press. Men flera internationella medier har redan nu kunnat avslöja delar av bokens innehåll. Han berättar om en mörk del av sin uppväxt med en pappa som kunde vara våldsam.

Den världskända skådespelaren och rapparen Will Smith släpper sina memoarer ”Will” den 9 november på förlaget Penguin Press. I ett tidigare skede har han själv beskrivit boken som ”ett kärleksarbete och en produkt av en djupgående inre resa.”

– Jag har jobbat med den de senaste två åren och äntligen är den klar, sade skådespelaren i ett inlägg på Instagram när det stod klart att memoarerna kommer att släppas.

Nu har flera internationella medier, däribland CNN och People, kunnat avslöja att skådespelaren berättar om en mörk del av sin uppväxt. Han beskriver sin bortgångne pappa som en man med flera sidor.

”Jag såg henne spotta blod”

”Min far var våldsam, men han var också på varje match, pjäs och konsert. Han var alkoholist, men han var nykter vid varje premiär av alla mina filmer”, står det i memoaren, enligt tidningen People.

Vidare beskriver han hur det har varit att växa upp med en pappa som stundtals kunde vara våldsam och nämner ett exempel från när han var nio år gammal. Han bevittnade när sin pappa ”slog min mamma så hårt i sidan av huvudet att hon kollapsade. Jag såg henne spotta blod.”

”Det där ögonblicket i sovrummet, har förmodligen mer än något annat ögonblick i mitt liv, definierat vem jag är”, skriver han.

Will Smiths pappa gick bort för fem år sedan, och den sista tiden tog han hand om sin sjuka pappa. Men han erkänner själv att det som hände i barndomen är något som har förföljt honom.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.