Werners bistro har förvandlats till mini-Miami Beach

Beach 2020 är här. Vare sig du är redo eller ej. Men å andra sidan behöver man inte ta sig längre än till Heden där Werners Bistro lassat upp en minivariant av Miami Beach.

ANNONS

Isbanan på Heden känns långt borta nu när restaurangen Werners Bistro, ni vet den på hörnet som vetter mot Gamla Ullevi-hållet, på fredagen öppnar sin nyanlagda strand.

Ett rejält lass sand, av EU-kvalité som ej ska blåsa bort, massor av hemsnickrade bord och skyddande parasoller, utgör grunden när krogens uteservering växer till tusen kvadratmeter.

– Vi har slitit från morgon till kväll för att få det klart till öppning. Tanken är att skapa ett skönt och avslappnat ställe där göteborgarna kan träffas. Med gott om plats så att det ska kännas tryggt i dessa tider, säger Richard Johansson som driver Werners tillsammans med sambon Madeleine Werner och hennes bror Michael.

ANNONS

Återbruk som gäller till bygget

Michael Werner har för övrigt också klassiska Lasse på Heden. Så syskonen har ramat in stans unika plats för fotboll, handboll, basket och annat kul.

– Det var Madeleines idé att göra detta. Det ska vara glada färger som för tankarna till art deco-kvarteren i Miami Beach. En skön vibe helt enkelt, säger Richard Johansson som vill understryka att det är sambon Madeleine som stått för kreativiteten.

Ambitionen har också varit att idka återbruk istället för att köpa nytt. Man har fått kabeltrummor från ett bygge som används som bord och den gamla scenen som fanns på tomten har plockats ned och fixats om till möbler. In i det sista väntar man på hundra solstolar som är på väg från England.

Helt ok med flipflops

– Man får försöka göra något positivt av att myndigheterna vill att vi firar semester hemma. Vi ska köra temafester och det kommer att finnas tre boulebanor på platsen. På dagtid passar det fint även för barnfamiljer, menar Richard Johansson.

Och japp. Det går bra att komma i flipflops. Och kanske, kanske hinner matchtröjorna komma fram innan säsongen är över.

– Vi planerar att göra fram till i alla fall sista september. Kanske släpper de in folk på allsvenska matcher till dess.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS