Viva Sounds tar musikbranschen till Göteborg

Det har åter igen blivit dags för musiker och branschfolk att mötas på konferens och konserter under Viva Sounds i helgen.
– Tiden då skivbolag hälsade på i replokalen för att signa band är 20 år bort, säger arrangören Mattias Tell på Westside Music Sweden.

ANNONS

Den 6 december inleds klubbfestivalen och musikkonferensen "Viva sounds" för tredje året i rad i Göteborg.

– Vi har besökt liknande event i Europa. Eftersom det inte fanns i Göteborg kände vi att det fanns ett hål att fylla, säger Mattias Tell, arrangör på Westside Music Sweden.

LÄS MER:Viva Sounds - en dag för stadens musiker

Konferensdelen äger rum på Pustervik under lördagen för att beröra aktuella ämnen inom musikbranschen och musik i stort, och är öppen för både branschfolk och allmänt musikintresserade. Närvarande i år kommer det att vara representanter från musikindustrin i 13 länder, liksom aktörer från Göteborg och Sverige.

Men det är "inget uptight evenemang på något sätt", säger Mattias Tell.

ANNONS

– Göteborg har så mycket talang, både när det gäller mindre indiebolag och talangen på musikerna. Men det är svårt att nå ut och komma fram genom bruset, säger Mattias Tell och fortsätter:

– Tiden då skivbolag hälsade på i replokalen för att signa band är 20 år bort. Talangen behövs sättas i relation till resten av marknaden.

LÄS MER:Slowgold dras till det mörka

Klubbfestivalen består av trettio konserter under fredag- och lördagkvällen på Pustervik, Oceanen, Musikens hus, Café Hängmattan, Bengans fik, Holy Moly och The Abyss.

– Första året var lite av ett experiment. Året efter hade vi fler scener och fler band. Och i år har vi ännu fler samarbetspartners, fler band från resten av Sverige och även band från England via engelska promoters. Sex av banden är utländska och tio kommer från Göteborg, säger Mattias Tell.

Om han måste välja två konserter lyfter Mattias Tell fram Slowgold som spelar på Pustervik på lördagen och kanadensiska Lightning Dust som spelar på Oceanen samma dag:

– Lightning Dust har kanske gjort årets finaste skiva, säger Mattias Tell.

Viva Sounds äger rum 6 och 7 december 2020 för tredje gången i Göteborg.

Det är en konferens och klubbfestival som arrangeras av Westside Music Sweden som arbetar med indiemusik från Göteborg med omnejd.

Konferensen tar plats under lördagen på Pustervik. Konserterna äger rum under fredagen och lördagen på Pustervik, Oceanen, Musikens hus, Café Hängmattan, Bengans fik, Holy Moly och The Abyss.

Några artister som uppträder är: Slowgold, Vånna inget, Lightning Dust, Arvid Nero och Fontän.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS