Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/4

Viva Sounds - en dag för stadens musiker

I helgen blir det paneldebatter, sång och snack när nya musikkonferensen Viva Sounds tar över Pustervik.

Egentligen är Viva Sounds inte helt ny. Arrangemanget debuterade redan förra året men då under det lätt kryptiska namnet Viva Gbvg.

– Inte världens bästa idé kanske. Jag tyckte Viva Gbvg lät skitsmart på förhand fast det var nästan ingen som fattade grejen. Och de som förstod min tanke tyckte ändå inte att det var bra, erkänner eldsjälen Mattias Tell, mannen som kopplade ihop Göteborg och Västra Götaland i en kortlivad akronym.

Men konceptet lever vidare som Viva Sounds. Själva idén om en konferens där musiker och musikintresserade människor möts i Göteborg för att lyssna på – och samtala med – en stor mängd branschfolk tror nämligen Mattias Tell fortfarande på.

– Upplägget är detsamma som förra året, en öppen musikkonferens på dagen och massor av livegig på kvällen med fokus på artister från Göteborg och Västra Götaland. Vi behöver nämligen inte snegla någon annanstans, det finns så många bra artister här hemma och då ska vi fasen visa det.

Flera ämnen avhandlas

Det blir sammanlagt 21 konserter under fredag och lördagkväll, utspridda på Hängmattan, Pustervik, Oceanen, Bengans, The Abyss och Holy Moly. Dessutom deltar ett 40-tal personer från tio länder i lördagens konferens på Pustervik, där ämnen som musikjournalistik, pengar & politik, festivaler, pr & content, skivbolag och jämställdhet kommer att diskuteras.

LÄS MER: Dessa deltar i paneldebatterna

LÄS MER: Dessa spelar på kvällen

Det har varit ett frenetiskt schemapusslande för arrangören Westside Music Sweden (en så kallad plattform för oberoende skivbolag och musikaktörer i Göteborg och Västra Götaland) men nu har allt fallit på plats. Och Mattias Tell är stolt över konferensen Viva Sounds som lånat en del från en liknande festival i Bryssel.

De flesta spelningar är gratis

– Vi har lagt 103 speedmeetings på lördag, sju minuter långa, där lokala artister och musiker får chans till direktkontakt med duktiga, utbildade branschmänniskor. Målet är såklart att folk ska träffas, etablera kontakt med varandra och kanske bygga upp sitt nätverk.

Lördagens paneldebatter på Pustervik är öppna för allmänheten, biljett för 150 kronor går att köpa i entrén, medan de flesta konserter (utom den avslutande spelningen med Pale Honey) är gratis att besöka.

Viva Sounds

Fredag: Konserter på stan.

Lördag: Paneldebatter på Pustervik kl 10.45-17.30. Därefter konserter på stan.

Medverkande band: Pale Honey, The Exorcist GBG, Melby, Capitano, Browsing Collection, Quake Matthews, Beverly Kills, Lisa Wanloo, Bottlecap, Lavette, Baby Jesus, Sic'Nis, Paperwing, VPathogen, Northlight, Hampus Carlsson, Octolab, Moon Mother, Pastoratet, Rut Sandbladh, Mother Mersy.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.