Vill få fler att upptäcka hemester – skapade appen Svemester

Johan Wideskott saknade en karta med bra tips på olika sevärdheter och aktiviteter att upptäcka runt om i Sverige. Så han skapade helt enkelt en själv. Nu vill han att fler ska resa mer på hemmaplan.
– Jag lägger in allt som verkar kul, från mysiga kaféer till vajeråkning vid Höga kusten, säger han.

ANNONS
|

Redan 2019 tyckte it-konsulten Johan Wideskott att det hade varit käckt med en karta som listade olika sevärdheter eller saker att hitta på runt om i Sverige. Sen kom coronapandemin och överallt ploppade det upp guider och artiklar med tips på hur man bäst semestrar hemma i Sverige. Men det blev ofta kortlivade flugor.

Då valde också Wideskott att sjösätta sin idé – appen med namnet ”Svemester”.

– Många guider som dök upp kändes väldigt temporära eller snabbt ihopslängda, och sen försvann engagemanget. Jag har inte bråttom utan vill bygga det här under tid, appen ska gå att använda även efter pandemin och fortsätta uppmuntra folk att upptäcka sin näromgivning eller att ta sig till nya platser i Sverige.

ANNONS

LÄS MER:Här är Göteborgs bästa uteserveringar

Mer än bara Västkusten

En stor del av arbetet går till att lägga in en stor mängd platser inom vitt skilda geografiska områden. Målet är att få till en guide som täcker in i stort sett allt, från loppisar till slott och kaféer. En viktig del är att få in tips från folk som nyttjar appen, hemsidan eller följer ”Svemester” på Instagram.

Svemester är en app som du kan ladda ner i App store. Guiden finns även som hemsida och på Instagram. Den är helt gratis och icke vinstdrivande. Hemsidan har omkring 200 besök i veckan.

Johan Wideskott är it-konsult och bor i Benareby, Härryda med sin fru och deras tre barn. Därifrån driver han sitt egna företag som han startade för några år sedan.

– Jag lägger in sånt som jag själv tycker är festligt, eller när nån tipsat om ett fint vattenfall eller så. Allt kommer man ju inte på själv och då är tips från andra väldigt tacksamt. Jag testar och ser vad folk gillar och hoppas att nån ramlar in och blir sugen på att åka iväg på utflykter och hitta små pärlor, säger han och fortsätter:

– Vissa punkter blir ofta runt Göteborg och därför vill jag ha lite mer spridning, som uppåt i landet. Vi ska ta husvagnen till Kiruna i sommar och då hoppas jag hitta lite roliga saker på vägen.

LÄS MER:Trädgårdar runt Göteborg värda ett besök i sommar

Icke vinstdrivande

Än så länge består appen av en karta med olika punkter som man kan klicka in sig på. Framöver vill Wideskott även utveckla fler funktioner.

– Det ska vara enkelt och utan massa marknadsföring. Min tanke är att man kan ha lite samarbeten med andra karttjänster, men jag tar inget för det. Det handlar mer om att man snabbt ska kunna veta att det på kartan är aktuellt.

ANNONS

LÄS MER:Här är de bästa vandringarna kring Göteborg

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS