"Vi konkurrerar nog inte om samma publik"

ANNONS
|

- Vi konkurrerar nog ändå inte om samma publik, skrattar Jenny Rådman, arrangör för Systerskapet som har klubben på Kontiki där alla pengar går till organisationen Rosenlundstödet.

Vad är det som händer på Kontiki i kväll?

- Det blir skön stämning, coola The Volcano ska spela, vi har grymma kvinnliga DJ:s och det kommer att dansas friskt. Musiken är blandad men den har en tydlig röd tråd - allt går att dansa till. Såvida man inte är ett housekid som bara vill ha den typen av musik kommer man bli nöjd.

Vad går pengarna till då?

- De går till Rosenlundstödet som jobbar för att göra vardagen mer dräglig för de prostituerade kvinnorna. Majoriteten av dem är här via trafficking och många har inget ljus i mörkret över huvud taget. Rosenlundstödet är där varje fredag, delar ut kondomer och hygienartiklar. Fikar med dem, stöttar dem och hjälper till med saker som att träffa läkare. De får någon de kan snacka med, de är medsystrar.

ANNONS

Vad hoppas du på med kvällen på Kontiki?

- Att alla känner sig välkomna. Klubben är inte bara för kvinnor - alla kön, ickekön, sexuella läggningar, ickeläggningar och så vidare - alla får komma. Huvudsaken är att man har ett öppet sinne och vill ha en kul kväll.

Om man är semestermosig och funderar på att stanna hemma, vad kan du peppa med?

- Dels är det ett välgörande ändamål, man gör en bra sak samtidigt som man festar. Dels kommer det vara förbannat trevlig stämning, en fantastisk uteservering och jättebra musik. Som en hemmafest fast borta.

ANNONS