Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Jessica Andersson, Helen Sjöholm och Sarah Dawn Finer är några de medverkande i
Jessica Andersson, Helen Sjöholm och Sarah Dawn Finer är några de medverkande i "Vi håller ut"-videon. Bild: Skärmdump/Youtube

"Vi håller ut" - Mellostjärnornas pepplåt i coronatider

Sarah Dawn Finer, Jessica Andersson, Mariette och många fler stjärnor sjunger en svensk tolkning av spansk coronalåt.
– För mig var det en självklarhet att vara med, säger Sarah Dawn Finer.

Det är producenten Fredrik Thomander från Varberg, numera med studio i Palma på Mallorca, som tillsammans med Micke Gustafsson står bakom den svenska tagningen av spanska corona-hitten "Resistire".

Låten hörs längs gatorna och över hustaken i Spanien i samband med den omdiskuterade vanan att varje kväll klockan 20 uppmärksamma vårdpersonalen med applåder från balkongerna.

Sarah Dawn Finer: Vi måste lyfta varandra

"I sitt klassiska popschlagerformat är det här en boostande kampsång, det är solidaritet i 100 BPM helt enkelt", säger Fredrik Thomander.

– För mig var det en självklarhet att vara med. Jag tror att vi alla känner, oavsett utsatt yrkesgrupp eller riskgrupp, att det handlar om att stötta varandra just nu. Och en lång tid framöver. Så när en av oss faller ihop måste vi hjälpas åt att lyfta varandra. Vi måste hålla ut. Själva, och tillsammans som samhälle, land och folk, säger Sarah Dawn Finer.

Förutom Sarah Dawn Finder, Jessica Andersson och Mariette medverkar bland andra Joacim Cans, Dolly Style, Helen Sjöholm och Robert Wells. Den svenska texten är skriven av Ingela "Pling" Forsman.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.