Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Veckans låtar i melodifestivalen har läckt ut

Alla bidrag i kvällens deltävling i melodifestivalen har läckt ut. De ska redan nu ha publicerats på VK - Rysslands motsvarighet till Facebook. Det uppger Aftonbladet.

Samtliga låtar i kvällens deltävling, alltså premiären för årets Melodifestival, ska ha läckt ut och därefter lagts upp på det sociala mediet VK. Det är i nuläget oklart exakt hur de hamnat där, och vem som fått tillgång till låtarna för att sedan lägga ut dem på nätet.

– Vi gör allt vi kan för att få ner bidragen som har publicerats på sajten. Det är en tredje part som har missbrukat det förtroendet vi givit dem genom att göra material tillgängligt för media som inte kan vara på plats detta speciella år, säger Karin Gunnarsson, tävlingsproducent för Melodifestivalen, i ett skriftligt uttalande.

Ska inte påverka tävlingen

De läckta låtarna ska vara live-versioner av bidragen som spelats in, troligtvis under gårdagens genrep. Enligt tävlingsreglerna får inga bidrag finnas tillgängliga att lyssna på i sin helhet före en deltävling. Men enligt SVT ska denna läcka inte diskvalificera några av kvällens låtar.

– Då det ej är upphovsmän eller ett skivbolag som ligger bakom publiceringen kommer det ej påverka kvällens tävling, säger Karin Gunnarsson.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.