Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Veckans fem bästa klubbtips

Veckans klubbtips är nästan onödigt sportiga. Jonathan Bengtsson lotsar oss igenom pingis, persikor och ett världsmästerskap som snart kommer kollapsa i en stor konfettihög.

12/7 Femårsjubileum på Barabicu

Barabicu

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

17–02, 23 år, inget inträde

Ett moget ställe, Barabicu. Varenda DJ känns som en spränglärd technopåve. Strömmar av myndig parfymering blåser genom lokalen. Ikväll firar stället fem år inom den skoningslösa utelivsbranschen – att överleva så länge är duktigt. Bror Gunnar Jansson spelar live, det är öppet till två, solen kommer fräta ilsket mot uteserveringen. Varför inte gå, börjar typ nu.

LÄS MER: En kväll på Excet är en prövning

13/7 Rogue: Lucas Viroglio

Boca Boca

22–02, 20 år, inget inträde

Klubbar med dubbelnamn känns lite vildare. När det dansas här läggs ett anmärkningsvärt fokus vid höftpartiet, detta tror jag. Ikväll besöker Lucas Viroglio Boca Boca och vänder skivor. Lokalen ser ut som om den vore nedsänkt i en stor jordgubbe, en argentinsk disckjockey står i baren. Att begära mer än detta är bara att var girig.

Bild: Björn Larsson Rosvall / Exponera, Björn Larsson Rosvall / Exponer

13/7 Its Apertivo Time!

Zamenhof

20–17, 20 år, inget inträde

Zamenhof är fortfarande innesluten i den där nya känslan. Som om man precis har tagit upp klubben ur förpackningen och virat av bubbelplasten. Stället, som öppnade i slutet av mars, arrangerar också finurliga aktiviteter: Denna eftermiddag kommer spritkungen Jimmie Hulth och skakar Martinis. Love Laos, en mycket somrig kille, sköter musiken. Och drabbas du av existentiell ångest kan du alltid stå och banka bort denna framför flipperspelen.

LÄS MER: The concept måste bli mindre som en Harlequin-roman

15/7 VM-Finalen på storbildskärm

Studio HPKSM

17–19, 18 år, inget inträde

Ska man uppleva fotboll på skärm, så bör skärmen luta nästan hotfullt över tittaren. Annars ingen mening. När finalen mellan Kroatien och Frankrike går av på söndag, och världsmästerskapen kollapsar i en stor konfettihög, reser HPKSM upp storbilden. Ställets lokaler är intima, så små att väggarna under kvällens gång tycks flytta inåt mot besökarna. Hela matchen i nära anslutning till ansiktet, alltså. Samtidigt också musik, drinkar och lätt sydeuropeisk stämning.

studio hpksmFOTO Per Wahlberg. Bild: PER WAHLBERG

18/7 SMASH – Pingpong på riktigt

Yaki-Da

20–23, 20 år, inget inträde

Pingis. Minnesbilder från när man var liten, spelade tillsammans med andra barn. Alla såg ut som ett gäng bondgrisar och var otroligt fokuserade. Yaki-Da vill inte uppsöka denna specifika nostalgi med sina onsdagsturneringar. Här fyller pingis en annan funktion: den sarkastiska. Alla som går till Yaki har en förhatlig relation till sport, detta är känt. Här skrattar man sig igenom matcher som om de inget betyder. Därför möjlighet för oss andra att komma hit och chocka: smasha misstänksamt strängt. Sikta lite för mycket på kropp. Skrika. Man kan också dricka öl och äta pizza på plats.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.