Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Veckans fem bästa fester!

Hoppsan! Redan helg igen alltså. Jonathan Bengtsson guidar dig till helgens förströelser under denna rekordkorta påsklovsvecka.

5/4

Open Stage

Västerhus, 20–23, 18 år, inget inträde

”Är man för berusad får man inte uppträda”. Punkt fyra i programbeskrivningen av torsdagens Open Stage är på inget vis märkvärdig. Ändå berättar den något om Västerhus. Ibland blir folk här så pass berusade att de inte hör hemma på scen, ibland går de upp ändå. På kvällens Open Stage kan vem som helst framföra en smutsig kuplett, recitera dansk poesi, bara göra allvar av någon förlorad dröm som ligger och jäser i magen. Men var anständig, snälla du.

LÄS MER: En mystisk dimension där ölen dricker sig själv

Ikhana. Bild: Oliver Lindkvist
Ikhana. Bild: Oliver Lindkvist

Caliroots Pre-Opening Party

Hoki Moki, 22–03, 18 år,

Ikhana, Skander och Fricky på Hoki Moki under en och samma kväll. Täthetsgraden av bra livemusik blir nästan övermäktig när Caliroots firar in att de snart öppnar butik. Visst, tillställningar som arrangeras av skomärken bör beträdas med en viss vaksamhet. Försöker Cali bara sälja på mig ett par stabbiga skateskor, eller är deras omsorg oförfalskad och ren. Svårt att veta. Gå ändå hit och njut av alla unga människor i överdimensionerade tröjor och förkrympta kepsar.

LÄS MER: Hur blev sneakers ett kulturellt fenomen?

6/4

Hey Elbow

Oceanen, 20- 01, 20 år, 120 kr,

Hey Elbows nya skiva C0C0C0 har inga andra intentioner än de dystra. Trion vill här framkalla tunga och högallvarliga känslor, något som har den beklagliga men naturliga effekten att de låter ointressanta. När Malmöbandet uppträder live brukar de däremot piska blod i sina melodier. Förra gången jag såg dem skakade huvudet nästan ur sina gängor av spelningens krypande intensitet, vilket får ses som tillräckligt för att ta sig till Oceanen ikväll. Och sångaren Julia Ringdahl sjunger som Elisabeth Fraiser, som i sin tur sjunger vita himlar blåa, gamla män unga.

Oaxen. Bild: Fredrik Stål
Oaxen. Bild: Fredrik Stål

Thirst Trap: Oxen

Studio HPKSM

21–02, 18 år, inget inträde

I Thirst Traps evenemang beskrivs bandet Oxens senaste singel Limbo som ”musik som dansar på sinnenas strand”. Vilket är en olycklig och ful förklaring på en annars bra låt. Ta då hellre denna alternativa: Oxens senaste singel är studsig pop. Högre poesi än så behöver vi inte exponeras för. Nere i HPKSM källare, med sin uppenbara känsla för sten och sin lättförförda publik, lär västkustbandets låtar studsa fint denna fredag. Om inte, fly i riktning mot restaurangens bakficka en trappa upp. Köp där någon hånfullt söt drink, förträng namn och personnummer.

Artisten Lamix fick nyligen pris på P3 Guld och är aktuell med en ny ep.. Bild: Henrik Montgomery/TT
Artisten Lamix fick nyligen pris på P3 Guld och är aktuell med en ny ep.. Bild: Henrik Montgomery/TT

7/4

Lamix

Trädgårn, 23-03, 18 år, 200 kr

Leveransen av blixtrande hiphop-bokningar från Stockholm till Göteborg är denna vår oupphörlig, nästan aggressiv. Lamix är vad vissa musikrecensenter vill kalla ett framtidslöfte, andra skulle påstå att han redan har skrynklat ihop denna etikett och ätit upp den. Bortser vi från att 20-åringen maskinpressar in autotune i varje hörn av sin musik har han nämligen inte mycket ungdom kvar att skära bort. Trädgårn ger Lamix ännu en möjlighet att sprinta framåt inom den svenska hiphop-terrängen, han lär ta den.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.