Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Veckans bästa fester!

Månbleka tonåringar, en balans mellan dån och avkoppling och en förfallen konstform (bluesrock) i veckans bästa tips!

1/6

Sandqvist Sommarfest

Lounge (S), 22–03, 18 år, gratis inträde via SMS

Sandqvist är ett så väldigt tydligt klädmärke. Det är onaturligt enkelt att framkalla en bild av företagets målgrupp: människa med dyr cykel som har haft två riktigt långa förhållanden. Klart så. Ikväll begår Lounge(s) sommarfest, och inga mindre än Sandqvist står som arrangör. Lounge(s) har för övrigt gjort flera listiga ryck i försommarens spända krig om utelivsbesökare. Här finns en känslig balans mellan dån och avkoppling, något den breda allmänheten har börjat uppfatta.

Swell Klubb: Rome Is Not A Town

Pustervik, 21–03, 18 år, 120 kr

Rome Is Not A Towns musik är både ilsk och tvär, ett sunt temperament att bygga konst på. Bandet spelar som om de stod mittemot världen och var i färd med att klippa till den över hakan. Ikväll kommer Göteborgskvartetten till Pustervik. Vill du friska upp din svartsyn på samhället, eller bara skala bort ett par timmar, gå hit.

LÄS MER: Aggressiv punkrock med Himlen runt hörnet

2/6

Bluesrockfestival på svenska

Bar Kom, 19:30–23:30, 18 år, 100 kr

Bluesrock är en förfallen konstform, något män med klackstövlar gillar och alla andra tiger bort. Bar Kom, dessa djärva lejon, arrangerar ikväll minifestival på genren. Både Bogefors och Freddie Nyström Band intar nu Karl Johansgatan för ett par timmars larm. In med huvudet i denna tryckkammare av såriga gitarrer och muskulösa sånginsatser.

Bild: Anna Svanberg

Live: Agent Blå

Boulebar, 21–01, 18 år, inget inträde

Gratis inträde. Ett gäng månbleka tonåringar som eventuellt delar på en fickplunta med blod före spelningar. Det låter bra. Agent Blå utgår från samma zombiepop som Makthaverskan har byggt kyrka på, gör den bara lite mer trallig. Ikväll inställer sig göteborgarna på Boulebar för att framföra sin nya EP. En lokal som med sin ångestlösa, kemtvättade borgerlighet lär påverka bandets musik på ett intressant vis.

LÄS MER: Klass ll fick skivkontrakt innan första spelningen

4/6

Gelato

Oceanen, 17–23, 18 år, inget inträde

Du kan tala gott i timmar om ett glas rosé. Brista ut i vild kuplett över starkölens alla fördelar. När Oceanen bjuder på glass blir barens alkoholtillstånd ändå av ringa betydelse. Stället skjuter nu liv i sina måndagskvällar genom att erbjuda massorna gelato, men även musik. Top Shotta Sound vänder plattor över Stigbergstorgets kvällsmummel. Återvänder hela sommaren.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.