Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Veckans bästa fester!

Det är maj! Det är klubb med orimligt namn, standup utan tunnskäggiga grabbar, en obegriplig modevärd och hiphopkalvakad delux i veckans bästa fester.

Torsdag 3 maj

Premiär: Klubb (S)

Lounge (S), 22–03, 18 år, inget inträde

Hur man egentligen uttalar Lounge (S) är en närmast brutal gåta. Med eller utan (S). Utelivets motsvarighet till stengubbarna på Påskön. Sommarklubben Klubb (S) bjuder på detta vis ännu ett problem: visst är det stilrent att gå runt och referera till evenemanget som ”Klubb”, men en naturlig kommunikationsmur uppstår. Klubb (S) är hur som helst ännu ett tecken på att sommaren står och bökar i tamburen. Varje torsdag tills augusti förlorar mot september. Joel Ighe vänder plattor, de bjuder på tacos.

LÄS MER: Patriarkatet roar på Ståuppklubben

Fredag 4 maj

Feminist Comedy Night

Oceanen, 20–01, 20 år, inget inträde

Många är de komiker som gillar att driva med HBTQ-rörelsen, en visserligen förfärligt tacksam måltavla. Men så ikväll skonas du från alla förutsägbara skitduschar från tunnskäggiga grabbar. Du slipper alla skämt lika trötta som en låda konserverad sparris. Istället något helt annat: Improv-gruppen Systrar i Jeans kör, vi får någon slags burlesqueföreställning med Aminda Avdic. Efter detta dans. Oceanen brukar vara särskilt trångt och angeläget under dessa ambitiösa tillställningar.

LÄS MER: Hur blev sneakers ett kulturellt fenomen?

Lördag 5 maj

BLK SKN Vernissage

Yaki- Da, 20–04, 23 år,

BLK SKN:s nya kollektion är ”inspirerad av den kontemporära streetwear-kulturen” Det är denna sortens meningar som får modevärlden att framstå som en obegriplig, exkluderande rymd. Ändå blir en vernissage på Yaki-Da svår att ignorera. Först en resa ut i bomull, akryl och andra helt säkert behändiga material. Sedan DJ-set av bland annat Madi Banja. Trivs du bland gerillatrupper av kids med strängt återfuktad hy, gå.

LÄS MER: Lamix liveshow är av högsta klass

Dani M and Friends

Trädgårn, 23-04, 18 år, 300 kr

Dani M återvänder nu till Trädgårn. Med sig har han en hel äppelkorg av bekanta ansikten: Cherrie, Lamix, Ricky Rich. Den musikaliska spännvidden är nästan hjärtslitande. Både ihärdig bas och RnB lika bitterljuv som en sprucken, bakfull julikväll. Dani M, som är hiphopparen Linda Piras nya pojkvän, har även visat sig vara en föredömlig arbetsledare. Kan bli starkt.

Soul & Funk med Club Heat

Studio HPKSM, 22–03, 18 år, inget inträde

Soulmusik är osäkert. Förvandlar människan till en tanklös köttlåda av febriga passioner. När HPKSMs källare bjuder in Club Heat bör du därför vara försiktig – risken finns att du blir som förryckt. Har du mindre betänkligheter när det gäller självdisciplin är det däremot bara att glida ner i den lilla klippskrevan på Storgatan 22, och låta dig förbrukas av all 60-talsnostalgi. Allt medan folk på våningen över äter grönkålscannelloni och är något mindre vid liv.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.