Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Veckans bästa fester

En storslagen invigning, män i trikåer och quiz med filmmusik när Jonathan Bengtsson guidar till veckans guldkorn.

Fredag

Filmfestivalens invigningsfest, Gothenburg Film Studios, 21-03, 20 år, 220 kr

Filmfestivalens årliga invigningsfest är en riktig partyhydra. RnB-majestäten Cherrie kör, det ska uppföras videoprojektioner, någon P3-hallåa lär säkert komma och se allmänt uppfylld ut. Gothenburg Film Studios, som liknar ett bortglömt skeppsmagasin i centraleuropa, framstår också som betydligt mer kriminellt än vad det egentligen är. Ändå spännande.

Wrestling i Göteborg fight fighter GBG wrestlers.
Wrestling i Göteborg fight fighter GBG wrestlers.

GBG Wrestling,

Pustervik, 19–22, 18 år, 260 kr

Jag vet att du har övervägt att gå hit. Jag vet att du har ångrat dig, tagit en bärs på Dansken och vilat i din harmoniska ovilja till att ta risker istället. Men Pusterviks wrestlingkvällar är värda mer än en hastig tanke. Att se män i trikåer fumla runt med varandra i homoerotiska ställningar belönar huvudet, på ett vis som klubbar och gamla syltor inte kan konkurrera med.

Karl von Spreti är delägare i bryggeriet Vega som ligger på Ringön. Bild: Jonas Lindstedt
Karl von Spreti är delägare i bryggeriet Vega som ligger på Ringön. Bild: Jonas Lindstedt

Lördag

Kväll med bryggeriet Vega, Haket, 17–02, 18 år, Inget inträde

När det lilla lokala bryggeriet Vega intar Haket ikväll erbjuder de näring åt lika mycket den präktiga, som den djuriska sidan hos människan. Exklusiva ölsorter ska väsa ur kranarna, åtminstone ett par av dessa är helt nya. Och tröttnar du på flytande guld kan du alltid smälta ned till källaren och testa din, säkert helt ofelbara, tonsäkerhet på karaokescenen.

Grillat & Grändy + Mack Beats, Upstairs 22–03, 23 år, 200 kr

Grillat & Grändy gör hiphop som förvandlar lyssnaren till en åldrad drag queen med storhetsvansinne. Alla känslor svullnar upp och blir stora. Stället firar också treårsjubileum, någonting du kan välja att imponeras över om du har lust. Kombinationen av hårda beats, kattdjursviga textrader och behagligt ursinne lär hur som helst bli tilltalande.

Uteätarna fredag, Restaurang Oceanen. Bild: Ulf Börjesson, Ulf Börjesson
Uteätarna fredag, Restaurang Oceanen. Bild: Ulf Börjesson, Ulf Börjesson

Filmmusikquiz, Oceanen, 17–23, 18 år, fritt inträde

I Majornas gamla kulturlokaler lever folkhemstanken kvar som en termitkoloni i väggarna. Hos Oceanen kommer bildning nästan lika naturligt som fest. Ställets quizkvällar är genomtänkta, passivt aggressiva och härligt lösa på samma gång. Jag skulle även vilja påstå att filmmusik är en ganska svart punkt i huvudet för många av oss. Vilket bara är till evenemangets fördel: Det är alltid underhållande att studera avståndet mellan hur mycket den akademiska medelklassens arvingar tror att de kan, och hur lite de egentligen vet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.