Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Vår tid är nu-rollen bara början för Scott Isitt

Storebror Buster Isitt är redan känd från tv, då han varit med i två julkalendrar. Den här hösten är det lillebror Scott Isitts tur att lysa, i rollen som Uno i SVT:s storserie Vår tid är nu.

Det vore inte så konstigt om 15-årige Scott Isitt var lite avundsjuk på sin tre år äldre bror Buster Isitt. Två gånger har de gått på samma audition för huvudroller i SVT:s julkalender. Båda gångerna har Buster Isitt fått rollen, i Hotell gyllene knorren (2010) och Piratskattens hemlighet (2014).

Har Scott Isitt månne känt att han hamnat i storebrors skugga?

– Ja, precis. Vafan! säger Scott Isitt och skrattar glatt.

LÄS MER: Vår tid är nu slutspurtade på Majorsgatan

Nej, det verkar finnas noll konkurrens mellan bröderna. Dessutom har Scott Isitt fått andra erbjudanden varje gång han sökt till julkalendern. Bland annat har han haft huvudroller i barnserierna Sam tar över och Livet leker på Barnkanalen.

– Jag gick ju på lågstadiet och förstod nog inte allvaret, att det skulle sändas på tv. Det var mer som att leka och så roligt att varje gång jag fick chansen gick jag på audition.

LÄS MER: Tunga konflikter och dansk dynamit i nya Vår tid är nu

Uppmuntrade av föräldrarna

Bröderna har alltid uppmuntrats hemifrån att testa alla möjliga kreativa aktiviteter. Mamma Stine är musiklärare och pappa Mark är arkitekturskribent, bland annat i Göteborgs-Posten.

Scott Isitt har också dubbat flera barnserier, som populära Daniel tiger för Barnkanalen, men musiken har allteftersom blivit det största intresset och därför blev han lite förvånad, när SVT för ett par år sedan hörde av sig om en roll i sin storsatsning Vår tid är nu.

– Det var regissören Anna Zackrisson som ringde. Hon kom ihåg mig från min audition till julkalendern och frågade om jag ville provspela för Vår tid är nu, som hon också regisserar.

LÄS MER: Han spelar den nya kökspojken som spås bli en tittarfavorit

Rollen Uno, tonårsson till servitrisen Maggan (Josefin Neldén) i serien, blev hans. Inspelningarna gjordes i februari och mars 2017 och fast det kändes lyxigt att resa till Göteborg och bo på hotell mellan tagningarna så var det nervöst också.

– Jag hade ju inte stått framför en kamera sedan jag gick i trean, så det var väldigt ovant och lite konstigt först. Men allt blev enkelt med Josefin, hon är jättebra, både framför kameran och i pauserna.

Berätta om Uno!

– Jag kunde känna igen mig i honom på många sätt, han är en väldigt vardaglig tonåring. Men han tycker att det saknas något. När han väl får träffa sin pappa så faller pusselbitarna på plats.

LÄS MER: Trion som skapade hyllade serien Vår tid är nu

Byts ut till säsong tre

Scott Isitt tror att Uno kommer att ta stor plats i säsong tre, som har spelats in under året. Men då är det en äldre skådespelare som gör rollen, hoppet från 13-åring till 26-åring hade inte gått att få till med smink på ett trovärdigt sätt.

– Jag vet litegrand om hans framtidsplaner, som att han vill bli polis, men jag tror att de var hemliga med hans framtid även för mig.

LÄS MER: "Kampen är lika brännande i dag"

När Buster Isitt var med i julkalendern kunde syskonen inte gå på Gröna Lund utan att bli stoppade av entusiastiska barn. Vår tid är nu har inte den effekten, då publiken är vuxnare.

–Det är mest lärare och mina föräldrars kompisar som kommenterar att jag är med. Det är ganska skönt, jag hade inte velat bli igenkänd på det sättet i skolan.

Nu går Scott Isitt i nian, spelar trummor och piano och har två band: Karieskontroll och Hörnan. Målet är att fortsätta med alla möjliga kreativa uttryck och så småningom kunna försörja sig på det.

LÄS MER: "Detta är bland det roligaste jag gjort"

–Jag vill både skådespela, göra musik och måla. För mig är det som samma yrke, allt kreativt är roligt. Men musiken är det jag vill mest.

Hur är det att tjäna egna pengar som 15-åring?

–Allt sätts in på ett sparkonto som jag inte har åtkomst till än, men det blir nog ett välkommet stöd i framtiden, speciellt om jag vill hålla på med musik som väl inte ger någon jättestadig inkomst.

Scott Isitt

Fullständigt namn: Scott David Juul Isitt.

Ålder: 15.

Bor: I Enskede.

Familj: Pappa Mark, mamma Stine och storebror Buster.

Gör: Går i nian på Kulturama, med musikinriktning. Spelar i två band, dubbar tv-serier och pluggar.

Bakgrund: Har gjort barnroller i Sam tar över, Livet leker, samt i humorserien Sommartider. Var även med i radions julkalender High tower 2014.

Läser: Ungdomsböcker, just nu Ondskan (Jan Guillou).

Lyssnar på: Tyler the Creator är favoriten.

Tittar på: Breaking bad. Och Vår tid är nu, vi brukar försöka se den tillsamman i familjen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.