Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Världens dyraste Ikeamöbel säljs i Göteborg

I november 2021 slog fåtöljen Cavelli rekord som världens dyraste Ikeamöbel. Nu ska en likadan stol säljas i Göteborg.

Fåtöljen Cavelli som formgavs av Bengt Ruda 1958 anses vara en av Ikeas mest eftertraktade möbler. Senaste gången ett exemplar auktionerades ut var i november förra året. Då såldes den för 151 000 kronor och satte rekord som den dyraste Ikeamöbeln någonsin.

Den 15 maj går ett annat exemplar till försäljning via Göteborgs auktionsverk, när Auctionet håller sin "Fine Art auction" den 15 maj.

– Jag skulle inte bli förvånad om den slog ett nytt världsrekord, säger auktionsexperten Andreas Siesing i ett pressmeddelande.

Den nuvarande ägaren köpte stolen på en garage-loppis i början av 2000-talet, men den har aldrig kommit till användning hemma hos honom. Då den inte föll alla i familjen i smaken har den fram tills nu huserats av en vän till ägaren. När han hörde om rekordförsäljningen kontaktade han Auctionets Andreas Siesing, som blev upprymd av fyndet.

– Jag har letat efter modellen i över tio år och faktumet att jag nu får se en till är otroligt.

LÄS MER: Nya Ikea i Kållered - så ser det ut inne i varuhuset

LÄS OCKSÅ: Cobains gitarr under klubban

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.