Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Jan Gradvall, Petra Mede och Zannah Hultén jobbade tillsammans med Stjärnornas stjärna. Bild: TT/Pressbild

Vännerna sörjer Zannah Hultén

Zannah Hultén jobbade med Stjärnornas stjärna bara tre veckor innan hon gick bort. Nu sörjer artisterna sin vän och coach.

Sista gången som Zannah Hultén medverkade i TV4:s storsatsning Stjärnornas stjärna var 7 april. Sedan fick hon ett besked som gjorde att hon tvingades dra sig tillbaka, skriver jurykollegan Jan Gradvall på Instagram.

LÄS MER: TV4-profilen Zannah Hultén är död

Under sin karriär var hon sångcoach åt mängder av artister, som bandet Red Hot Chili Peppers, Zara Larsson och Icona Pop.

Hon satt också i juryn i programmen Popstars och Lilla Melodifestivalen och coachade artisterna när musikalen Mamma Mia! sattes upp i Stockholm.

"Lät även andra lysa"

Programledaren och komikern Babben Larsson uttrycker sin sorg i ett inlägg på Twitter:

"Ofattbart sorgligt! Min vän och sångcoach borta ... Sov gott Zannah Hultén" skriver hon.

Artisten Michaela de la Cour tweetar också om Hulténs bortgång:

"R.I.P Du vackra Zannah. Du var den mest fantastiska person jag träffat , vi kunde prata om allt. Du hjälpte både mig med min röst och var ett fint stöd när jag lämnade Army of lovers. Du lyste så starkt och lät även andra lysa" skriver hon.

"Jag blev för alltid din Puck"

Ola Salo är en av artisterna i Stjärnornas stjärna. Han skriver ett långt Instagraminlägg om hur mycket Zannah Hultén betytt för honom:

"Zannah, jag är så tacksam för allt du gav mig. För allt du lärt mig. I min studio ligger saker jag fick av dig, ett kassettband med harpor och skratt, en bild föreställande kroppens chakran. I mina öron ringer dina glädjetjut för att få igång rösten, i mitt hjärta glittrar dina livfulla ögon, jag känner värmen som fyllde kroppen när du tittade på mig med fullständig förståelse och uppmärksamhet.

'Du är ju Puck, i En midsommarnattsdröm', sa du. Och jag blev för alltid din Puck."

Han skriver också om att han märkte att något inte stämde under inspelningarna av Stjärnornas stjärna:

"Du var dig lik, men jag såg att något besvärade dig. En spänning i kroppen jag inte sett innan. Ändå gav du som vanligt så mycket av dig själv. Sen försvann du, och nu har du försvunnit från den här sfären. Detta tillståndet.

Din unika själ, din skimrande atomkraftsvärme vandrar genom dimensionerna till något annat. Men du finns här ändå, hos oss som du glatt med ditt skratt, sett med dina kloka ögon, lyft med din kunskap, lugnat med din röst, välsignat med din kärleksfulla värme. På lördag morgon kommer jag massera tungan och tänka på dig. Tack för allt Zanna! /Din Puck"

Zannah Hultén blev 62 år.

A post shared by Ola Salo (@ola_salo) on

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.