Idolen Bragi Bergsson på plats när årets tretton deltagare i TV4:s Idol presenteras.
Idolen Bragi Bergsson på plats när årets tretton deltagare i TV4:s Idol presenteras. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Utsiktens Bragi Bergsson är äldst i årets Idol

Sex frågor till Bragi Bergsson, 25 år, från Västra Frölunda, skönsjungande fotbollsspelare som spås bli nästa Kevin Walker.

ANNONS
|

Hur kom det sig att du sökte till Idol?

– Det var lillasyrran som skickade in en video där jag sjöng, hon och mamma har pushat mig. Visst har jag haft tankar på Idol tidigare, men jag har haft fotbollskontrakt som gjort mig upptagen. Nu är jag 25 år och det är bara att inse att jag inte kommer bli någon Messi så nu vill jag ge musiken en ärlig chans.

Kevin Walker.
Kevin Walker. Bild: Per Larsson / TT

Du är inte den förste fotbollsspelaren i Idol. Är du den nye Kevin Walker?

– Haha, jag det var väl typiskt att han skulle komma och förstöra. Nej, men nu har det gått en tid, dessutom var han lagkapten i GIF Sundsvall och det blev ganska jobbigt för honom. Jag spelar i Utsiktens BK i division 1, så det är inte riktigt lika laddat. Laget är väl inte helförtjusta i att jag kommer vara borta under hösten, men fotbollsspelare kan ju bli skadade så vi ser lite på det som att jag blivit skadad.

ANNONS

LÄS MER:Hatet mot tjejerna börjar direkt i Idol

Visste alla i laget om att du kan sjunga?

– Nej, jag har hållit det rätt hemligt, men någon gång har jag sjungit lite i omklädningsrummet. Men det kom som en chock för många.

Du fick stående ovationer av juryn när du sjöng Nina Simones klassiker Feeling good. Hur var det?

– Det har varit skitkul och har gått bättre än jag trodde. Men visst var det väldigt nervöst på audition, jag satt och gömde mig och tänkte att om det går åt pipan vill jag inte vara med på tv. Sen gick det ju jättebra.

Vad sjunger du nu på fredag?

– Det blir This love med Maroon 5. Som 25-åring är jag äldst i år, så de andra vet knappt vad Maroon 5 är. Jag hoppas kunna göra den bra så även yngre gillar den.

Som högstadielärare i Önnered måste du ju vara populärast på skolan nu. Vad säger barnen?

– Jag märker att det är jättestort, främst i låg- och mellanstadiet. Högstadiet tycker också det är fräckt, men de yngre tycker verkligen att det är jättecoolt. De är jättesöta och har skickat hälsning på Instagram. Hjärtat smälter.

Hela Idolgänget 2018.
Hela Idolgänget 2018. Bild: Fredrik Sandberg/TT
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS