1/32

Uppseendeväckande Gaga på Met-gala

Fyra ombyten. Det var vad artisten Lady Gaga hann med på väg in till årets upplaga av den prestigefyllda modegalan på Metropolitan Museum of Art i New York.

Lady Gaga, som i år stod värd för galan, anlände i en gigantisk, rosa, puffig mantel. På röda mattan, som dagen till ära var rosa, fick hon sedan hjälp att skala av sig lager för lager. Först till en svart hellång klänning, vidare till ett cerise fodral tills hon till slut i bara underkläderna fortsatte in i till galan.

"Camp style"-tema

Årets tema för Met-galan var "camp style", den kitschiga och ironiska klädstil som definierades av författaren Susan Sontag i "Notes on camp". Och på gästerna syntes guld, långa släp, stora peruker, pälsar och fransar samt inspiration från "camp"-personer som Cher och David Bowie.

Sångerskan Katy Perry kom uppklädd som en kristallkrona och hiphopstjärnan Cardi B hade genom sin klänning med sig en egen röd matta.

Met-galan hålls varje år på museet i New York för att dra in pengar till Metropolitans kostym- och modeavdelning. Modeprofiler, filmstjärnor och artister trängs med varandra på evenemanget, trots att biljetterna kostar mer än 330 000 kronor styck.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.