Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Josefin Johansson berättar i sin podcast Josefinito att det inte blir någon mer säsong av ”Smartare än en femteklassare”.
Josefin Johansson berättar i sin podcast Josefinito att det inte blir någon mer säsong av ”Smartare än en femteklassare”. Bild: Johan Persson

Uppgifter: SVT lägger ner klassiska programmet

SVT lägger ner det klassiska programmet ”Smartare än en femteklassare”, det meddelar programledaren Josefin Johansson i sin podcast.
– Anledningen till att jag inte tog tillbaks det var för att vi visste att det skulle läggas ner, säger tidigare programledaren Lasse Kronér till Aftonbladet.

TV-programmet ”Smartare än en femteklassare” har sänts i SVT sedan 2011, inspirerat av sin amerikanska föregångare. Men nu är den tiden förbi.

I sin podcast Josefinito berättar den nuvarande programledaren Josefin Johansson att programmet kommer att läggas ner.

– Det är väldigt många som hör av sig och säger att det ska bli kul med en nästa säsong, men det blir ingen nästa säsong, säger hon enligt Aftonbladet.

LÄS MER: Efter 33 år bjuds Lili och Susie äntligen in i finrummet

”Meningslöst att komma tillbaka”

Även den tidigare programledaren Lasse Kronér säger till tidningen att programmet ska läggas ner, och att han vetat om det länge.

– När jag kom ut ur frysboxen var det fortfarande ett av mina program som jag ledde och anledningen till att jag inte tog tillbaks det var för att vi visste att det skulle läggas ner. SVT sa till mig att det var meningslöst att komma tillbaks eftersom de skulle ta bort det, säger han.

”Smartare än en femteklassare” är den svenska versionen av det amerikanska programmet ”Are You Smarter Than a 5th Grader?”, som sändes för första gången i TV-kanalen Fox år 2007. När programmet först kom till Sverige sändes det av TV3, men togs senare över av SVT.

LÄS MER: En filmfestival i tv-soffan blir aldrig lika fantastisk

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.