Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Miriam Bryant spelar på Uddevalla Solid Sound 2016 Bild: Jonas Tobin
Miriam Bryant spelar på Uddevalla Solid Sound 2016 Bild: Jonas Tobin

Uddevalla Solid Sound lägger ned

Varje saga har sitt slut. Så skriver arrangörerna av Uddevalla Solid Sound på sin Facebooksida där de meddelar att festivalen nu lägger ned. Anledningarna ska vara de alla mindre ekonomiska marginalerna och bristen på tid.

Det var 2012 som Uddevalla Solid Sound arrangerades för första gången. Då kom 300 besökare. 2017, som blev det sista året, hade festivalen 14 000 besökare. Genom åren har artister såsom Veronica Maggio, Thåström, Icona Pop, Laleh, och Angel Haze spelat och de två senaste åren har festivalen dessutom varit en gratisfestival. I ett pressmeddelande på Facebooksidan berättar arrangörerna hur det gick till när idén till att starta festivalen kom till.

– För sex år sen gick vi runt i ett regntungt juni-Uddevalla 2012 i jakt på nya potentiella lokaler för en livemusik klubb. När vi inte hittade något som passade oss så ramlade vi in på Studio 32:s bakgård. ”Här skulle man göra festival” utbrast vi och slutet av samma sommar genomfördes den första upplagan av Uddevalla Solid Sound.

Anledningen till att man nu väljer att lägga ned skriver arrangörerna är dels allt mindre ekonomiska marginaler men också bristen på tid. Förra årets festival genomfördes samtidigt som alla i styrgruppen för första gången hade andra jobb och uppdrag.

– Bristen på tid och det faktum att det för varje år blir svårare att få festivalen att gå runt ligger bakom beslutet. Det har varit fantastiska sex år fyllda av varma minnen, härliga möten och ovärderliga erfarenheter. Det har varit ett tungt beslut att ta men vi hinner helt enkelt inte med att lägga den tiden som krävs för att genomföra fler festivaler.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.