Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio
Bild: Mattias Ahlm/Sveriges Radio

Tyst bland allt ljud

Bianca Ingrossos sommarprat misslyckas med att förmedla hennes svåra upplevelser, och bekräftar fördomar istället för att punktera dem.

Sommar i P1

Bianca Ingrosso, influencer och entreprenör

Söndag 24 juni

Det är viktigt att inte vara fördomsfull, också svårt. Bianca Ingrosso är en framgångsrik influencer. Hon har precis lanserat en egen parfym med "sensuell, fräsch och kryddig doft".

Framgångsrika influencers, som precis lanserat en egen parfym med sensuell, fräsch och kryddig doft, har det enkelt. Så tänker man. Bianca Ingrossos liv måste på ett helt annat vis vara öppet för världen.

Den unge entreprenörens sommarprat är ett 90 minuters långt försök att välta precis denna uppfattning. Bianca Ingrosso har istället haft det svårt.

Hon leder sin tes i bevis genom att nedsänka lyssnaren i föräldrarnas skilsmässa. Stormiga episoder ur barndomen, minnen vidbrända av ångest och ursinne.

Ingrosso talar ibland som om hon vore ensam i världen om den mänskliga upplevelsen, hennes erfarenheter så exceptionella att inga större ansatser till berättarteknik eller manusarbete behövs. Endast fläckar av sorgstämd pianomusik. Men få av dessa händelser förmedlas så att man känner det ner i botten av kroppen, så att de tränger fram och blir synliga.

Bara när programmet avhandlar ätstörningarnas helvetiska natur reser sig Ingrossos sommarprat upp och skriker. Annars tyst bland allt ljud.

Sommarpratare måndag 25 juni: Kaj Linna

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.