Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

1/3

TV4-succén ”Halv åtta hos mig” spelas in i Göteborg

Långkoket ”Halv åtta hos mig” återvänder till Göteborg. Höstens säsong spelas in med start i mars.
– Jag räknar med go stämning och mycket fisk, säger programledaren Morgan Alling.

”Halv åtta hos mig”, programmet där matlagningsintresserade människor som inte träffats förut bjuder varandra på middag, är en av TV4:s trygga långkörare med stabila 700 000 tittare per avsnitt.

Tidigare i vintras sökte man deltagare i Göteborg för att spela in höstens program och nu är deltagarna klara. Dock är de ännu hemliga för omvärlden.

– Det ser ut att bli lika härligt som våra besök i Göteborg alltid blir. Det är en genuin mix av goa matlagningsglada göteborgare och spännande menyer, säger exekutiva producenten Karin Dofs som lovar att staden kommer få en viktig roll i programmet.

– Vi vill alltid hylla varje ort vi besöker, man kan se det lite som den femte deltagaren. Det är viktigt för oss att ha en påtaglig lokal känsla i våra program, detta gäller givetvis var vi spelar in men också de som medverkar i programmet såväl som maten de serverar, säger menar Karin Dofs.

Morgan Alling fungerar som ciceron

Programledaren Morgan Alling har ännu inte träffat deltagarna, men har goda erfarenheter från tidigare inspelningar i Göteborg.

– Det blir alltid bra program i Göteborg. De som anmält sig brukar vara genuint matintresserade men är dessutom varma och sköna människor, säger Alling som försöker känna av stämningen i gruppen för att själv lägga sig på rätt nivå.

– Jag ska vara ett slags ciceron och få alla att känna sig avslappnade. Ibland behöver jag skruva eller ner energin beroende på läget, men jag ska helst inte ta för mycket plats.

Att programmet blivit en sådan långkörare tror Karin Dofs beror på just att man får träffa ”vanliga” människor som bjuder på sin egen mat.

– ”Halv åtta hos mig” är klassisk nyckelhåls-tv, man får chansen att kika in hos främmande människor. För oss nyfikna är det alltid lockande, menar hon.

Pandemisäkrade inspelningar

Såhär i pandemitider kan det förstås låta som en inte helt säker sysselsättning att ta hem okända människor med ett tv-team i hasorna. Men produktionen har erfarenhet när det gäller att smittsäkra inspelningarna. Coronan var ett faktum redan under förra omgången i våras.

– Det finns bra rutiner och vi har skruvat på en del moment. Alla har lärt sig leva med detta nu och vet vad som gäller, säger Morgan Alling som samtidigt menar att programmet kan få en viktigare funktion än vanligt.

– Många har suttit ensamma länge och jag tror man kan bli glad av att se människor umgås på ett rimligt normalt vis. Det blir en påminnelse om att vi snart förhoppningsvis kan börja träffas igen.

Missa inte det senaste från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatt och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.