Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
"Lite patetiskt" säger Ingvar Oldsberg om att han inte blev inbjuden när TV4 hyllade hans gamla tv-program "På spåret". Bild: Janerik Henriksson/TT

TV4 hyllade På spåret – utan att bjuda in Oldsberg

I torsdags utsåg TV4 "På spåret" till Sveriges bästa nöjesprogram. Flera gäster var inbjudna, men inte programmets grundare Ingvar Oldsberg.

Det var Expressen som var först med att rapportera om att TV4:s program "Sveriges bästa" på torsdagen utsåg SVT:s långkörare "På spåret" till landets bästa underhållningsprogram. I TV4:s studio fanns "På spårets" nuvarande programledarpar Kristian Luuk och Fredrik Lindström som dessutom hade sällskap av programmets meste vinnare och förre domare Björn Hellberg.

LÄS MER: Ingvar Oldsberg stämmer alla sina arbetsgivare

Däremot var inte "På spårets" grundare och mångårige programledarprofil Ingvar Oldsberg på plats. I stället fick han reda på utmärkelsen genom att grattis-sms började trilla in på torsdagskvällen.

"Känns lite patetiskt"

Enligt Expressen menar Oldsberg att den uteblivna inbjudan från TV4 troligen handlar om att han för två år sedan fick lämna jobbet som programledare för "Bingolotto" på grund av arbetsmiljöproblem och auktoritär ledarstil.

LÄS MER: Oldsberg sparkades i sin lägenhet

– Det känns bara lite patetiskt. De kunde ha frågat i alla fall, säger Oldsberg till tidningen.

På TV4 är man sparsam med kommentarerna kring varför Ingvar Oldsberg inte bjöds in när "Sveriges bästa" hyllade "På spåret". GP sökte flera personer på deras pressavdelning innan kanalens exekutiva producent Karin Dofs mejlade tillbaka.

LÄS MER: Ingvar Oldsberg anmäler TV4

"Vi bjöd in den nuvarande programledarduon och 'På spårets' mesta vinnare genom tiderna, som också är programmets tidigare domare. Vi är nöjda och stolta över programmet, och hoppas att tittarna tycker om det lika mycket som vi gör", skriver TV4:s Karin Dofs.

I övrigt vill TV4 inte kommentera varför kanalen undvek att bjuda in Ingvar Oldsberg till programmet.

FOTNOT: GP har inte lyckats nå Ingvar Oldsberg för en kommentar.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.