Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

I SVT-studion ska det hända många olika saker samtidigt under tv-inspelningen. Bild: Andjeas Ejiksson/Statens konstråd

Tv-publik söks för "unikt konstprojekt" i Göteborg

Den 3 november ska ett stort konstprojekt spelas in i SVT:s studio i Göteborg. Nu söker man publik, som bland annat ska få se "en jättelik sköldpadda som sätts samman för att sväva".

Bakom konstprojektet, som heter Television without frontiers, står konstnären Andjeas Ejiksson. Han vann en tävling, som utlysts av Statens konstråd, 2016. Uppgiften var att skapa "ett tillfälligt konstprojekt som utforskar samtiden och flyttar fram gränsen för vilka uttryck konst i gemensamma rum kan ta."

LÄS MER: Världskänd konstnär gör Västlänken rosa

Inspirerades av misslyckat tv-projekt

Andjeas Eriksson inspirerades av ett misslyckat försök som kallades Eurikon och som 1982 försökte sända public service-tv via satellit. I sitt konstprojekt vill han undersöka "föreställningar och idéer om det gemensamma i ett samtida Europa".

Nu är det äntligen dags för tv-inspelning. Det hela blir i form av en performanceföreställning, som också är en tv-inspelning, skriver Statens konstråd på sin Facebooksida.

LÄS MER: Han ska göra Västlänksstationen till ett ormskelett

Serverar glass - hypnotisör dyker upp

Under föreställningen, som alltså spelas in i SVT:s studio i Göteborg, kommer flera saker att pågå samtidigt: "En talkshow som enbart består av värdar, en jättelik sköldpadda som sätts samman för att sväva, en berättare som också serverar glass till de närvarande, och en hypnotisör som plötsligt dyker upp på scen".

Som publik anmäler du dig till [email protected]

Det finns tre pass att anmäla sig till: 9-12, 13-15 och 15-17. För entusiasten går det också att anmäla intresse för att stanna hela dagen.

LÄS MER: Så blev Mölndals nya staty "fake news"

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.