Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Två curatorer för konstbiennalen

Göteborgs internationella konstbiennal 2007 har fått två konstnärliga ledare efter lång väntan.
Joa Ljungberg och Edi Muka skall på kort tid och med liten budget skapa ett konstarrangemang som är tänkt att synas över hela Göteborg i augusti nästa år.
Båda har sin bas i Stockholm där Joa Ljungberg har varit curator för flera konstprojekt, arbetat för Moderna museet och sedan några år arbetar som projektledare på Statens kulturråd. Edi Muka är konstnär och curator och bland annat initiativtagare och konstnärlig ledare för konstbiennalen i Tirana i Albanien som han kommer ifrån.
Arbetstiteln för den fjärde internationella konstbiennalen i Göteborg är Re-thinking Dissent med undertiteln Pleasure, visibility and engagement in the era of vanishing mediators.
Ljungberg och Muka vill med konstbiennalen undersöka hur konsten idag kan vara en stark röst i den sociala och politiska diskussionen utan att förlora de konstnärliga kvaliteterna.
Röda sten kulturförening står som huvudman för arrangemanget, projektledare är Virpi Näsänen. Målet är att få en lika stor budget som konstbiennalen 2005, drygt 5 miljoner kronor. Idag finns 700 000 kronor från Västra Götalandsregionen samt ett löfte om 2,6 miljoner från Göteborgs kommun. I övrigt arbetar man på att hitta fler finansiärer.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.