Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Tusse (Tousin Chiza) dagen efter den stora segern i Melodifestivalen. Nu berättar han att rösten krånglar och kräver ett ingrepp. Bild: Erik Simander/TT
Tusse (Tousin Chiza) dagen efter den stora segern i Melodifestivalen. Nu berättar han att rösten krånglar och kräver ett ingrepp. Bild: Erik Simander/TT

Tusse har problem med rösten inför Eurovision

Om mindre än en månad avgörs finalen i Eurovision Song Contest. Nu har Tusse fått rejäla problem med rösten.

Det var Aftonbladet som var först med att notera vad Mellosegraren Tusse hade skrivit på Instagram. Nämligen att han brottades med röstproblem och nu, med knappt en månad kvar till Eurovision, tvingades till ett ingrepp.

LÄS MER: Tusse startar fyra i Eurovisionsemin

”Har haft lite problem med rösten ett tag nu och varit hos en fantastisk läkare för och kolla upp detta. Kommer i dagarna att göra ett mindre ingrepp där läkaren ska kolla lite närmre på vad detta kan bero på”, skriver Tusse i sitt inlägg.

Redan strax efter Mellosegern i mars började Tousin ”Tusse” Chiza, 19, att få problem med halsen. Han tappade rösten och ställde direkt in de flesta av sina bokade aktiviteter.

LÄS MER: Så överlägsen var Tusse

Tusse är tänkt att tävla i den första semifinalen i Eurovision i Rotterdam 18 maj, men först måste han alltså ”genomgå ett ingrepp” och blivit beordrad att vila.

”Nu hoppas jag på det bästa och att jag kan vara pigg och utvilad till Rotterdam!” skriver han också på Instagram.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.