Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Triangeldrama för nya kärleksparet i "Vår tid är nu"

Julia Heveus, 23, hann bara gå ett år på teaterskola inför rollen som Christina, ny klubbprinsessa i "Vår tid är nu". Hennes kärlek Uno spelas av Oskar Laring, 29, också han nybakad skådis.

"Vår tid är nu":s nya kärlekspar träffas på en föreläsning på universitetet 1968, sex år efter finalen i säsong två. Tittarna har tidigare mött Christina (Julia Jeveus) och Uno (Oskar Laring) som barn till två av seriens centralfigurer: Restaurangdrottningen Nina (Hedda Stiernstedt) och stadsborgarrådet Maggan (Josefin Neldén).

Nu är de unga vuxna. Christina, som vuxit upp hos sin pappa i Skåne, har flyttat till mamma i Stockholm, kastat sig in i jet set-livet och delar ut inbjudningar till den nya nattklubben Ninas.

– Christina och hennes mamma har alltid haft en knepig relation. Nu ska de öppna nattklubb ihop. Det är jättehärligt till en början, men Christina är också driven och envis och i en tid i livet när hon försöker hitta sin väg och gör revolt mot föräldrarna, säger Julia Heveus.

LÄS MER: Så är livet som statist i ”Vår tid är nu”

LÄS MER: Recension: "Vår tid är nu", säsong 3 – SVT

Triangeldramat ett faktum

Uno, snäll plugghäst, har sin mamma på podiet i föreläsningssalen, men mörkar det för flörten Christina.

– Han är ganska tillbakadragen, samtidigt som han också vill vara sin egen person och inte "Maggans son". Han är arbetarklasspojke och blir fångad av Christinas världsvana karisma, kan först inte förstå att hon ens vill prata med honom, säger Oskar Laring.

Den nya nattklubben Ninas blir en omedelbar succé. Bild: SVT
Den nya nattklubben Ninas blir en omedelbar succé. Bild: SVT

Uno presenterar Christina för den spännande vänsterkillen John (Morten Vagn Simonsen). Snart är triangeldramat ett faktum och då året är 1968 är idealet i studentkretsar fri kärlek.

– Egentligen liknade det Tindertiden vi lever i nu. Allt skulle vara så löst och fritt och alla skulle vara med alla utan att binda sig. Men det fanns också mycket ensamhet i det där, säger Oskar Laring.

LÄS MER: KUL: "Vår tid är nu" – Ulf Kvensler

LÄS MER: Mattias Nordkvist pausar från skådespeleriet – jobbar på Göteborgskrog

Hur var det att spela in kärleksscener?

– Det fanns en trygghet i att jag och Oskar hade haft tid att lära känna varandra före inspelningarna. Men Morten hade jag inte träffat tidigare och det gick också väldigt bra. Sexscener är så mycket koreografi, det blir som en dans, det var faktiskt inte så svårt, säger Julia Heveus.

Både Julia Heveus och Oskar Laring har gått på Calle Flygare teaterskola i Stockholm. Hon hann bara gå ett år innan hon fick rollen i "Vår tid är nu".

Hur känns det inför kändisskapet som väntar?

– När vi spelade in förra året tänkte jag inte ens på att det skulle visas, den insikten har kommit efteråt. Det vore jättekul om folk uppskattar det, men visst är det lite läskigt att man vet hur stort genomslaget är. Man vill ju att det ska fortsätta hålla samma nivå, säger Julia Heveus.

LÄS MER: Bakom kulisserna på "Vår tid är nu"

LÄS MER: Den nya "Vår tid är nu"-restaurangen ligger vid en sjö utanför Göteborg

Oskar Laring

Från: Varberg, flyttade till Åsa som tioåring och till Göteborg som 19-åring.

Bor: I Stockholm.

Ålder: 29.

Familj: Fyra bröder, två systrar, mamma och pappa.

Utbildad: Calle Flygare.

Alternativ karriär: Jag är musiker från början och hoppas att det ska gå att kombinera de två jobben.

Gör nu: Har filmat lite grejer senaste året som snart ska släppas. Spelar musik.

Julia Heveus

Från: Vasastan, Stockholm.

Bor: i Stockholm.

Ålder: 23.

Familj: Mamma, pappa. Bor med mamma, hennes man och två syskon.

Utbildad: Gick ett år på Calle Flygare, fick rollen i "Vår tid är nu" när hon skulle börja andra året.

Alternativ karriär: Nej, jag vill bara skådespela. Punkt.

Gör nu: Har bott i London senaste året för att bättra på min engelska. Jag vill inte att språket ska vara ett problem om en möjlighet utomlands skulle dyka upp.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.