Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Treat och Secret Service hoppar av Okejgalan i Partille. Bild: Eiko Lainjärv
Treat och Secret Service hoppar av Okejgalan i Partille. Bild: Eiko Lainjärv

Tre avhopp från Okejgalan - har inte fått betalt

Först backade Freestyle ur. Sedan popbandet Secret Service. På fredagen stod det också klart att hårdrocksbandet Treat hoppar av lördagens Okejgala i Partille arena. "Det känns inte som ett seriöst arrangemang" säger Tim Norell i Secret Service.

Strulet fortsätter för Okejgalan på Partille arena. På fredagen avslöjade Aftonbladet att poporkestern Secret Service, bandet bakom 80-talshits som Oh Susie och Flash in the night, inte kommer att uppträda.

– Vi har inte fått något kontrakt, inga pengar och allt verkar väldigt oseriöst. Hela galan känns som ett stort fiasko, säger Secret Services keyboardist och låtskrivare Tim Norell till GP från sitt hem i Spanien.

– Det luktar faktiskt lurendrejeri och då vill vi absolut inte medverka. Jag misstänker starkt att allting kommer att braka ihop. Samtidigt beklagar vi såklart det inträffade och tycker synd om alla dem som sett fram mot att få höra våra låtar, säger Tim Norell.

Även Treat hopar av

Under fredagseftermiddagen visar det sig att även hårdrocksbandet Treat valt att bryta med arrangören och dra sig ur Okejgalan. Inte heller medlemmarna i Treat ska ha fått några pengar.

– Vi vill alltid ha betalt i förväg och hade satt en deadline till idag. Då inga pengar kommit in på vårt konto avrådde vår ekonomiska rådgivare oss från att medverka på galan, säger Treats sångare Robban Ernlund.

Känner du att Treat gjort vad ni kan för att spelningen skulle bli av?

– Ja, absolut! Men vi har utgifter och kan inte spela gratis, det går inte. Jag hoppas verkligen att det blir en rolig gala ändå och att de artister som uppträder verkligen får betalt.

"Känner mig aplurad"

Sedan tidigare är det känt att popbandet Freestyle inte heller kommer till Okejgalan efter en konflikt kring kontraktets utformning, och redan då blev Mario Usilla besviken. När han sedan läste att Secret Service hoppar av blev han förbannad, och när GP kan berätta att inte heller Treat dyker upp – att tre av galans största namn därmed har ställt in – låter han nästan matt.

– Det är så otroligt dåligt! Fattas bara att Samantha Fox också backar ur. Jag känner mig aplurad, säger Mario Usilla från Kungsbacka som köpt två vippaket till galan för 1 900 kronor.

Då ingår visserligen lite bubbel och snittar, men det är rätt klena plåster på såren för den som räknat med att få se Secret Service.

– Vi känner oss lite skogstokiga faktiskt. Det var inte detta vi köpte biljetter till.

Mario Usilla och hans fru har försökt att lämna tillbaka sina biljetter men det går inte. Ticketmaster säger att de inte kan göra något och allt kompliceras av att den första arrangören gick i konkurs.

– Vi får inga pengar tillbaka så vi åker väl dit och ser vilka artister som dyker upp. Det kanske blir en kille som spelar panflöjt ...

Försökt lösa problemen

LÄS MER: Okejgalan blir av – trots konkursen

När GP når den före detta Okej-redaktören och galans konferencier Anders Tengner understryker han att de gjort vad de kan för att fixa situationen.

– Alla kontrakt upphörde att gälla i samband med att bolaget som stod som arrangör gick i konkurs. Vi har försökt lösa detta på mycket kort tid vilket alla artister bidragit till, säger Anders Tengner till GP och konstaterar:

– Allt kanske inte har varit jätteproffsigt skött i alla delar, men nu måste jag ändå säga att det är en bragd från alla artisters sida att få till galan trots allt.

Nu blir det inga fler avhopp?

– Vad ska jag säga? Det får man verkligen hoppas. Vi siktar på en fantastisk gala.

Artisterna lovar genomföra galan

GP har tidigare berättat om att bolaget bakom galan sattes i konkurs förra veckan, och på fredagskvällen kom ett öppet brev från de kvarvarande Okej-artisterna, undertecknat av Micke Syd och Peo Thyrén i Noice.

"Flera av oss artister har slitit stenhårt den gångna veckan för att festivalen ska genomföras, och vi är otroligt stolta över att det nu blir så ... Vi lovar att vi kommer göra allt vi kan för att lyfta taket och att det här kommer bli en kväll som både vi och vår publik sent ska glömma".

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.