Toni Braxton i förgrunden, och från vänster Traci, Towanda, Trina och Tamar i realityserien "Braxton Family Values” i New York 2011.
Toni Braxton i förgrunden, och från vänster Traci, Towanda, Trina och Tamar i realityserien "Braxton Family Values” i New York 2011. Bild: Charles Sykes

Traci Braxton, 50, död – förlorade kampen mot cancern

Traci Braxton är död. Sångerskan och tv-stjärnan, känd för hitlåtar som ”Last call” och ”Broken things” diagnosticerades förra året med cancer. Hon blev 50 år.

ANNONS
|

Traci Braxton är död. Lördag förmiddag 12 mars avled sångerskan och skådespelaren i sviterna av matstrupscancer.

”Det är med den djupaste sorg som vi tvingas informera er om vår syster Tracis bortgång.” skriver familjen Braxton i ett uttalande till tidningen The Hollywood reporter.

”Hon var en starkt lysande stjärna, en underbar dotter, en fantastisk syster, en kärleksfull mamma, hustru, mormor och respekterad artist. Vi saknar henne bortom ord.”

”Vår ängel är nu en snöflinga”

Maken Kevin Surratt medverkade tillsammans med henne i tv-serien ”Marriage boot camp”. I ett separat uttalande bekräftar han att Traci Braxton gått bort, efter ett års intensiv cancerbehandling. Enligt pressagenten Thomasina Perkins-Washington somnade artisten in omgiven av nära och kära, inklusive sina systrar och sin mamma.

ANNONS

På twitter sörjer Toni Braxton, Grammybelönad sångerska och världsstjärna, sin lillasyster:

”Traci gick bort i morse medan snön föll, vår ängel är nu en snöflinga. Vi ber om respekt för vårt privatliv medan vi i kärlek skickar hem henne och firar hennes liv. Vi är för alltid en familj”, skriver hon intill en bild på alla fem systrarna.

Traci Braxton föddes 1971 som tredje barnet i syskonskaran. Under 1980- och 1990-talet uppträdde hon med sina systrar Toni, Towanda, Trina och Tamar Braxton i systergruppen The Braxtons. De fick skivkontrakt med Arista records 1989 och året därpå släppte de singeln ”Good life”. Toni Braxton lämnade därefter gruppen.

Två egna soloalbum

Traci Braxton släppte sitt första egna soloalbum ”Crash & burn” 2014, och fyra år senare kom uppföljaren ”On earth”. Mest känd är hon för låtarna ”Last call” och ”Broken things”.

Hon syntes också i flera filmer, bland dem komedin ”The christmas lottery” (2020) och dramat ”Sinners wanted” (2018).

För tv-publiken blev Traci Braxton känd i realityserien ”Braxton family values” där hon medverkade tillsammans med sina kända systrar. Där medverkade hon i alla sju säsongerna från 2011 till 2020. Hon var också med och producerade serien.

Förutom artistkarriären tillbringade Traci Braxton också mycket tid med att arbeta för barn med funktionsvariation.

ANNONS

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS