Tomas Norström är död

Skådespelaren Tomas Norström, känd från bland annat ”Pistvakt” och ”Jägarna”, är död. Det bekräftar sambon Anna Oldner Bengtsson i sociala medier. ”Du som ingen annan har påverkat mig i grunden”, skriver hon på Facebook. Tomas Norström blev 65 år gammal.

ANNONS
|

Tomas Norström är död. Den folkkära skådespelaren, som har gjort otaliga filmer och tv-serier, somnade in i sviterna av cancer natten till den 3 oktober. Tomas Norströms sambo Anna Oldner Bengtsson ger det sorgliga beskedet i sociala medier:

”Tomas - Du som ingen annan har påverkat mig i grunden. Våra samtal hade inga gränser; högt och lågt, när och fjärran, mörkt och ljust. Med dig gick jag i första-maj-tåget och du med mig på smoking-middag på slottet”, skriver hon.

Till Aftonbladet berättar hon under söndagen att familjen är samlad.

– Vi är enormt påverkade av det som har hänt, det är fruktansvärt. Vi har förlorat vår älskade Tomas, säger hon till tidningen.

ANNONS

Vissa tänker nog främst på Tomas Norström som lillebrodern Olof "Olle" Marklund i TV-succén ”Pistvakt” som gick i SVT i slutet av 1990-talet. Där spelade han tillsammans med Lennart Jähkel och Jacob Nordenson. Humortrion skulle senare gå vidare och göra en ”Pistvakt”-film (2005) och även shower baserade på serien.

Andra ser honom kanske som Ove i den uppmärksammade svenska thrillern ”Jägarna” (1996), där han också spelade med Lennart Jäkhel.

Tomas Norström utexaminerades från Teaterhögskolan i Stockholm 1981 och har sedan dess dykt upp i allt från ”Varning för Jönssonligan” till ”Vita lögner”. Han har även haft en framträdande roll i Lasse-Majas detektivbyrå som var SVT:s julkalender 2006.

Utöver film- och tv-roller har han också läst in ljudböcker, bland annat verk av J.R.R. Tolkien.

Tomas Norström blev 65 år gammal.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS