Tomas Ledin kopplar upp sig och spelar online på midsommarafton.
Tomas Ledin kopplar upp sig och spelar online på midsommarafton. Bild: Anders Wiklund/TT

Tomas Ledin gör midsommar-konsert direkt från skärgården

Tomas Ledin brukar plocka fram gitarren under midsommarfirandet. I år spelar han inte bara för polarna utan för alla som vill lyssna på den strömmade spelningen från Stockholms skärgård.
– Jag har väl några sommarsånger som kan passa, säger han.

ANNONS
|

Den nya plattformen Doors som satsar på strömmade livespelningar med svenska artister lanserades häromveckan med en konsert från The Arks replokal. Nu flyttar man ut i Stockholms skärgård där Tomas Ledin pluggar in nätverkskabeln och den akustiska gitarren.

På självaste midsommarafton, klockan 13, ska Ledin bränna av några av sina välkända sommarlåtar.

– Det känns som en ny spännande grej att testa och det är skönt att kunna göra något ganska anspråkslöst. Det blir jag med min gitarr och så Jörgen Ingeström på keyboard, berättar Tomas Ledin som har fått skjuta upp sin planerade turné till sommaren 2022.

ANNONS

LÄS MER:Ledin rasar mot Liberalerna

LÄS MER:Trädgårdsföreningens spelningar inställda

Då har publikdomptören återigen sina fans framför sig i kött och blod.

– Det här blir ju lite bakbundna händer när man inte får reaktioner på samma sätt, men det finns en interaktiv funktion så tittarna kan skicka in frågor och reflektioner om de vill. Vi får se hur det fungerar.

Fakta: Tomas Ledin

Ålder: 69 år.

Bor: Stockholm

Sommarlåtar: ”Sommaren är kort”, ”En dag på stranden”, ”Här under sommarhimlen”, ”Blå, blå känslor”, ”De dagar vi drömt om”, ”Släpp hästarna fria”, ”En vind av längtan”, ”Att inte göra någonting alls”.

Aktuell: Med en spelning på nya strömningstjänsten Doors på midsommarafton klockan 13.00.

Att underhålla med en akustisk gitarr innebär att Tomas Ledin går tillbaka till rötterna, det var så han inledde sin karriär i början av 70-talet.

– Absolut så, det var så jag spelade första gångerna på Klubb Carl 1971-72. Det bor kvar i mig sedan dess, jag känner mig komfortabel i den situationen, säger han.

Handen på hjärtat, är du den där snubben som alltid plockar fram gitarren på midsommar?

– Jag brukar hota min vänner med det, men det brukar stanna vid ”Små grodorna” runt midsommarstången. Annars brukar jag vara ledig från gitarren, det är nog allra första gången jag har en spelning på midsommarafton.

Vad gör du annars med din lediga tid nu när turnén blev framflyttad?

– Jag har passat på att skriva nya låtar. Det finns lite lösa planer på att gå in i studion till hösten så får vi se vad det kan bli av det.

ANNONS

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS